Наслідки будуть сумні! Лікар попередив про найбільш невідповідний час для вживання кави

Пити каву відразу після пробудження протипоказано з низки причин, попередив лікар-стоматолог Даз Сінгх. Найневідповідніший час для бадьорого напою він назвав виданню HuffPost, передають Патріоти України.

За словами Сінгха, постійне вживання кави, особливо перед ранковою гігієною ротової порожнини, підвищує ризик розвитку ерозії емалі та появи плям на зубах. Він пояснив, що це відбувається через те, що кофеїн має низький pH і кисле середовище, і якщо випити каву, а потім почистити зуби, почнеться реакція, яка веде до розм'якшення емалі. Поступово цей процес порушує її цілісність та руйнує зуби.

Крім того, чашка кави відразу після пробудження може спричинити появу зубного нальоту, продовжив Сінгх. За його словами, білки та цукор у напої сприяють розмноженню бактерій у порожнині рота, що провокує появу біоплівки на зубах та неприємного запаху з рота.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...