Вчені Упсальського університету у Швеції розкрили нову небезпеку нестачі сну. Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі JAMA Network Open, недосип провокує високий ризик розвитку діабету другого типу, передають Патріоти України.
Фахівці проаналізували дані 247867 дорослих з UK Biobank, які були розділені на чотири групи залежно від тривалості сну: нормальний (7-8 годин на день), трохи короткий (6 годин на день), помірно короткий (5 годин на день) та дуже короткий (3-4 години на день). Враховувалося також споживання червоного м'яса, обробленого м'яса, фруктів, овочів та риби, а оцінка здорового харчування варіювалася від 0 (саме нездорове) до 5 (найздоровіше).
Виявилося, що тривалість сну від трьох до п'яти годин пов'язана з більшим ризиком розвитку діабету другого типу. Здорове харчування сприяло нижчому ризику розвитку захворювання, але навіть люди, які харчувалися правильно, але спали менш ніж шість годин на день, все одно мали вищий ризик розвитку діабету другого типу.
Купівля парфумів часто перетворюється на лотерею: справжній аромат чи підробка? Астрологи моди і експерти з косметики радять звертати увагу на деталі, які видають підробку навіть на перший погляд, передають Патріоти України. На що варто звернути увагу:...
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...