Вчені з'ясували, що похмілля та погане самопочуття після вечірки, не завжди через кількість випитого алкоголю. Найчастіше нудота виникає через те, що ми їмо під час. Медики назвали 4 популярні закуски, які не можна вживати з міцними напоями, передають Патріоти України.
Популяризація чіпсів, горішків, піци, картоплі фрі, маринованих грибів, огірків та помідорів, бургерів, які найчастіше подають на стіл на вечірці до пива чи міцнішого алкоголю – невірний крок. Все це стереотипи, багато з яких подано нам через рекламу.
Справа в тому, що сіль, яка міститься в цих продуктах, викликає спрагу. Через це людина п'є більше. До того ж сіль затримує воду в організмі, і як результат – на ранок набряки та головний біль. А ось жирна їжа ще й до всього посилює навантаження на роботу травної системи, підшлункової та печінки – як результат, тяжкість та нудота
Натомість краще приготувати звичайну домашню нежирну їжу - варену, запечену або тушковану рибу чи м'ясо, картоплю з овочами. Горішки ніхто не забороняв, але краще взяти несолоні та злегка обсмажити їх на сухій сковороді.
Зелений салат
Здавалося б, некалорійна у звичайному житті корисна страва, але зовсім несумісна з алкоголем. Справа в тому, що заїсти алкоголь салатом – це те саме, що пити на голодний шлунок. Як результат – сильне сп'яніння та похмілля на ранок.
Але це не означає, що усі салати під забороною. Ні. У салаті має бути нежирне м'ясо чи риба. Але не повинно бути майонезу, а ось оливкова олія – те, що потрібно. Вінегрет - чудовий варіант для закуски, так як у ньому є картопля, квашена капуста та олія.Солодощі
Багато хто любить до вина, віскі чи коньяку плитку шоколаду чи упаковку цукерок. Однак алкоголь та солодощі – несумісні речі, які дають величезне навантаження на організм. Насамперед травна система бореться з усіма з'їденими вуглеводами, а алкоголь у цей час залишається недоторканим. Через це людина швидше п'яніє і вранці їй не поздоровиться. А якщо десерт з кремом, то є всі шанси отримати отруєння.
Найкраще алкоголь не закусувати солодким, але якщо дуже хочеться, то взяти, наприклад, пастилу чи мармелад, або ж намазати на крекери вершковий сир.
Солодкі фрукти
Багато хто з нас дуже любить випити вина або шампанського з фруктовою нарізкою, але все це може призвести до отруєння, оскільки, знову ж таки, організм знову кине всі сили на переробку вуглеводів, що потрапили в організм. Найкраще обирати для закуски несолодкі фрукти – зелені яблука, гранат, апельсини та лимон. Але ідеальний варіант – все ж таки сири
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...