Наслідки можуть жахнути! Наскільки небезпечно їсти ультраоброблені продукти

Не існує однозначної думки що до споживання ультраоброблених продуктів. Фахівці поділились на два полярні табори та думки кожного мають рацію, передають Патріоти України.

Daily Mail надав своїм читачам підґрунтя для роздумів що до ультраоброблених продуктів та чи варто їх споживати кожного дня.

Ультраоброблені харчові продукти містять інгредієнти, які ніколи або рідко використовуються на кухнях, чи класи спеціальних хімічних додатків, функція яких полягає в тому, щоб зробити продукт максимально приємним та більш привабливим для споживання. Інгредієнти, які містяться в таких продуктах можуть включати консерванти проти цвілі чи бактерій, штучні барвники, емульгатори, щоб зупинити розмноження мікроорганізмів, а також доданий або змінений цукор, сіль і жири, щоб зробити їжу більш привабливою. Такі продукти зазвичай мають тривалий термін зберігання.

Ультраоброблені продукти - це:

  • Газовані напої;
  • Чипси;
  • Пакетовані супи;
  • Нагетси;
  • Морозиво;
  • Сосиски;
  • Шинка;
  • Деякі сухі сніданки;
  • Печиво;
  • Йогурти з фруктовим смаком;
  • Деякі алкогольні напої, включно з віскі, джином і ромом.

На думку професора Carlos A. Monteiro, суспільству треба ставитися до таких продуктів обережно, адже організм швидко звикає до їхнього смаку, а користі отримує замало. Він зазначає, що утраоброблені продукти у великих кількостях дуже шкідливі для організму.

Ці продукти спричиняють численні серйозні захворювання та передчасну смертність. Статистично вони становлять майже 57% раціону населення розвинених європейських країн.

Статистика свідчить, що люди, які вживають продукти масового виробництва, на чверть частіше страждають від інфаркту та інсульту. Отже, з кожним днем все більше стає тих, хто підтримує заборону продажу таких товарів.

Звичайно, повністю заборонити виробництво та вживання таких продуктів неможливо, в принципі, їхнє розумне споживання не має сильного негативного впливу на організм, та використання у них різних підсолоджувачів і смакових посилювачів, впливають на наші рецептори, тому людям, особливо дітям, дуже важко відмовитись від подібного смаколика.

Професор дієтології та харчових наук Gunter Kuhnle напротивагу своєму колезі не такий категоричний у думках про ультраоброблені продукти. Він не відхиляє того факту, що є максимально некорисні складові, але якщо харчуватися розсудливо, то негативного впливу на ваш організм не буде. Він стверджує, що навіть серед великої кількості непоживних продуктів є ті, які збагачені саме необхідними нам корисними елементами та вони можуть підтримати організм і наповнити його енергією, звичайно, не на постійному, щоденному споживанні.

Зернові культури, цільнозерновий хліб, наприклад, вони також вважаються ультраобробленими продуктами, але вони містять різні корисні поживні речовини, такі як клітковина, вітаміни та мінерали.

Тож, сказати остаточно, що всі ультраоброблені продукти – це зло, неможливо. Залишається відповідально ставитись до свого раціону та харчування, віддаючи перевагу натуральним продуктам, овочам та фруктам. Також важливо розуміти, що їжа повинна бути збалансованою. Наприклад, фруктовий сік містить корисні вітаміни, мінерали та антиоксиданти, якщо споживати його в помірних кількостях, але в надлишковій кількості міститься високий рівень цукру, який може перекреслити їх користь.

Конкретна їжа не є ні хорошою, ні поганою, вона міститиме всі елементи і їхній баланс може залежати від того, скільки саме ви з'їсте.

Не кожна господиня знає! Навіщо до вінегрету додавати столову ложку молока

середа, 3 липень 2024, 11:08

Здавалося б, а що може бути спільного між популярним салатом з буряка та молоком?Однак деякі господині, які мають величезний досвід роботи на кухні, знають: при правильному використанні молочний інгредієнт не просто не зіпсує страву, а й зробить її ще...

Оцінять всі! Сосиска з сиром у лаваші - смачний перекус за лічені хвилини

середа, 3 липень 2024, 10:07

Якщо сосисок у лаваші ви ще не готували, то треба спробувати обов’язково. Смачний сніданок або перекус нашвидкуруч, який сподобається усім членам родини, передають Патріоти України. Вам знадобиться:. Приготування:. Поділіть лаваш на 6 рівних частин, що...