Насправді не захищає від коронавірусу: Найбільші міфи про вітамін С, яким вже давно не варто вірити

Вітамін С називають практично панацеєю від багатьох захворювань. Вчені та медики визнають, що вітамін С дійсно необхідний для організму. Але наскільки правдива інформація про цей вітамін? Медик назвала п'ять головних міфів про вітамін С, яким давно пора перестати вірити. Про це йдеться в матеріалі Medikforum, передають Патріоти України.

Міф 1. Вітамін С можна отримати тільки з їжі

Ні, вітамін С міститься в багатьох продуктах, але не всі вони доступні в різні сезони. Тим більше з'їдати щодня необхідну кількість фруктів і овочів для заповнення добової дози цього вітаміну не так вже й просто. Вітамін С також доступний в комплексах або окремо - його люблять діти. Його випускають в різних формах - таблетки, капсули, льодяники та желейні пастилки.

Міф 2. Вітамін С може накопичуватися в організмі

Люди впевнені, що можуть їсти кілограмами цитрусові або пропити курс вітамінів і цього повинно вистачити надовго. На жаль, це не так. Вітамін С швидко розчиняється в рідинах і швидко виводиться з організму в процесі обміну речовин. Але ця проблема вирішується легко - раціон повинен бути збалансованим, а при необхідності, наприклад, восени, заповнити вітамін С можна за допомогою фруктів і курсу вітамінів.

Міф 3. Вітамін С руйнує зубну емаль

Вітамін С міститься у багатьох цитрусових, а ці фрукти мають високу кислотність і дійсно можуть впливати на стан емалі зубів. Але для руйнівних дій такої кислоти потрібно щодня, протягом багатьох місяців, пити щоранку лимонний сік. При такому заповненні вітаміну С емаль може потемніти, окислюватися або піддатися ерозії. Однак в таких кількостях люди цитрусові, як правило, не вживають. А від періодичного вживання фруктів і вітамінів у формі пастилок, льодяників або капсул – шкоди для емалі не буде.

Міф 4. Вітамін С захищає від коронавірусу

Медики стверджують, що для роботи імунної системи вітаміни дійсно потрібні, в тому числі й вітамін С. Але з вірусами організм справляється шляхом вироблення антитіл для якоїсь окремо загрози. Окремо вітамін С не може задати програму для організму і створити для нього антитіла. Але в цілому вітамін С допомагає зробити імунний захист міцніше, від будь-яких впливів. Дослідження показують, що вітамін С здатний також зменшити тяжкість і тривалість симптомів застуди.

Міф 5. Чим більше вітаміну С - тим краще

Вважається, що багато вітаміну С не буває. Але це не зовсім так. Є добова доза вітаміну С для кожного віку і маси тіла. Для дитини до 6 років добова доза - 50 мг на добу. Для підлітка - 75 мг, для дорослого – до 100-120 мг на добу. Перевищення цієї дози на 10-20 мг шкоди точно не заподіє. А ось застосування вітаміну С в надмірних кількостях може привести до порушення роботи слизових травного тракту і до розладу травлення. Поріг токсичності у вітаміну С для людини - 15000 мг.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...