Настоянка творить чудеса! Як правильно підгодовувати рослини нашатирним спиртом

Нашатирний спирт використовується не лише в медицині та в домашніх справах, але і в саду та городі. Нашатир застосовують для підгодівлі рослин, знезараження теплиць і боротьби з шкідниками. Як поливати рослини нашатирним спиртом, розібрався "Главред", передають Патріоти України.

Чим корисний нашатирний спирт для рослин

Нашатирний спирт - це по суті підгодівля азотним добривом, а азот, як відомо, необхідний рослинам на стадії активного росту зеленої маси.

Якщо застосовувати нашатир для рослин, то листя придбає насичений зелений колір, вони зміцніють і будуть активно рости.

Підживлення застосовується якщо:

  • листя стало дрібним, блідим і жовтим;
  • стебла крихкі й тонкі;
  • рослина перестала рости;
  • відсутнє цвітіння;
  • у дерев підвищилася сприйнятливість до заморозків.

Скільки треба нашатирного спирту на літр води

Щоби приготувати корисну підгодівлю, потрібно розвести в десяти літрах води дві столові ложки десятивідсоткового нашатирного спирту.

Перш ніж поливати рослини нашатирною підгодівлею, спочатку їх потрібно полити.

При цьому важливо пам'ятати, що надлишок азоту шкідливий рослинам. Тому важливо дотримуватися дозування та спостерігати за станом рослин.

Надлишок і недолік азоту в ґрунті можуть привести до таких негативних наслідків:

  • буйне зростання листя з відсутністю цвітіння;
  • накопичення нітратів в бульбах;
  • схильність до грибкових захворювань.

Які рослини люблять нашатирний спирт

Аміак подобається будь-який розсаді, а з дорослих рослин він припаде до смаку цибулі, часнику, огіркам, томатам, солодкому перцю. Високе споживання азоту для повноцінного розвитку необхідно також картоплі, капусті, гарбузам і кабачкам, баклажанам і ревеню.

Нашатирний спирт також ефективний для будь-яких цибулинних, жоржин, клематисів, настурцій, півоній, троянд, садових фіалок (братків), циній. На таку підгодівлю вони відреагують буйним цвітом.

Малина і ожина, слива і вишня порадують великим урожаєм ягід після підгодівлі нашатирем. Ці рослини слід підгодовувати як в процесі росту, так і на етапах бутонізації та цвітіння.

Що стосується полуниці, їй нашатирний спирт необхідний більше як запобіжний засіб від мурах і слимаків.

Як поливати кімнатні квіти нашатирним спиртом

Азотні підгодівлі люблять лілії, герань, клематис і гортензія. Для того, щоб приготувати підгодівлю для кімнатних рослин, потрібно розчинити в двох літрах води 1 ст. л. нашатирного спирту. Кожна рослина поливається з розрахунку 150 г розчину на одну квітку. Таку підгодівлю можна вносити регулярно 1 раз в тиждень. Профілактичну дозу потрібно скоротити вдвічі.

Дивіться відео - Як правильно підгодовувати нашатирним спиртом:

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...