Дослідження показують, що в середньому люди набирають один-два кілограми за зимові місяці. Супи не тільки зігрівають вас і задовольняють голод, але й допомагають протидіяти наборові ваги. Метааналіз 2020 року, опублікований в журналі Physiology & Behavior, показав, що споживання супу значною мірою пов’язане з меншим ризиком ожиріння, передають Патріоти України.
«Суп може бути одним із найкращих продуктів харчування, які допомагають регулювати вагу, якщо в них є правильні інгредієнти. Насправді, згідно з дослідженням, опублікованим в British Journal of Nutrition, суп може бути гарною стравою - джерелом білка і клітковини, двох поживних речовин, які сприяють втраті ваги», — каже дієтолог Лорен Манакер.
За словами Манакер, коли їсте суп для схуднення, ви все одно повинні бути обережними з певними типами супів, а також із сіллю і калорійними інгредієнтами.
Склад:
Приготування
На сухій розігрітій пательні обсмажте порізану цибулю та часник. Коли підсмажаться, додайте 2 гілочки порізаного базиліку.
Через хвилинку додайте томати, оливкову олію і тримайте слабкому вогні 40 хвилин, накривши кришкою. Зніміть з вогню і подрібніть юшку в блендері.
Важливо не переборщити, буквально кілька секунд вистачить. Ми маємо отримати порізані шматочки томатів, а не крем. У блендер також можна додати гілочку базиліка.
«Існують деякі застереження при виборі найкращого супу для схуднення. По-перше, супи можуть містити багато солі — інгредієнта, який може викликати здуття живота. По-друге, деякі супи можуть включати багаті калоріями інгредієнти, такі як жирні вершки, масло, бульйон. І вживання великої кількості цих інгредієнтів - не найкращий вибір для контролю ваги», – каже Манакер.
Склад:
Приготування
Квасолю промиваємо кілька разів, замочуємо на 4 години в холодній воді. Потім відварюємо протягом півгодини, засікаючи час після закипання води. Кладемо лаврове листя.
Овочі чистимо. Моркву нарізаємо соломкою, а цибулю — дрібними кубиками. Викладаємо в суп, варимо ще хвилин десять, не забуваємо приправити.
Тим часом рубаємо зелень і додаємо в суп. Через кілька хвилин вимикаємо, даємо настоятися з чверть години і подаємо до столу.
Хоча більшість супів з низьким вмістом натрію сприяють втраті ваги, є один суп, який може бути найкращим у цьому. Це овочевий суп з низьким вмістом солі, бобами та імбирем.
Вживання більшої кількості овочів пов’язане зі зниженням ризику набору ваги.
Якщо ви на дієті, готуйте супи, приправляючи їх травами та спеціями, а особливо імбирем.
«Вживання імбиру також пов’язане із втратою ваги, що робить його ще одним інгредієнтом, який може допомогти людям підтримувати здорову вагу», — кажуть дієтологи. На основі цих рекомендацій існує незліченна кількість рецептів супів, які ви можете спробувати.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...