Наситять та зігріють взимку: Дієтолог назвав найкращі супи для плаского живота та поділився рецептами

Дослідження показують, що в середньому люди набирають один-два кілограми за зимові місяці. Супи не тільки зігрівають вас і задовольняють голод, але й допомагають протидіяти наборові ваги. Метааналіз 2020 року, опублікований в журналі Physiology & Behavior, показав, що споживання супу значною мірою пов’язане з меншим ризиком ожиріння, передають Патріоти України.

«Суп може бути одним із найкращих продуктів харчування, які допомагають регулювати вагу, якщо в них є правильні інгредієнти. Насправді, згідно з дослідженням, опублікованим в British Journal of Nutrition, суп може бути гарною стравою - джерелом білка і клітковини, двох поживних речовин, які сприяють втраті ваги», — каже дієтолог Лорен Манакер.

За словами Манакер, коли їсте суп для схуднення, ви все одно повинні бути обережними з певними типами супів, а також із сіллю і калорійними інгредієнтами.

Легкий томатний суп

Рецепт

Склад:

  • 1кг помідорів (свіжих або консервованих у власному соку)
  • 1-2 цибулі за смаком
  • 1шт (головка) часнику
  • 5 гілок базиліка
  • сіль, перець, орегано
  • оливкова олія

Приготування

На сухій розігрітій пательні обсмажте порізану цибулю та часник. Коли підсмажаться, додайте 2 гілочки порізаного базиліку.

Через хвилинку додайте томати, оливкову олію і тримайте слабкому вогні 40 хвилин, накривши кришкою. Зніміть з вогню і подрібніть юшку в блендері.

Важливо не переборщити, буквально кілька секунд вистачить. Ми маємо отримати порізані шматочки томатів, а не крем. У блендер також можна додати гілочку базиліка.

«Існують деякі застереження при виборі найкращого супу для схуднення. По-перше, супи можуть містити багато солі — інгредієнта, який може викликати здуття живота. По-друге, деякі супи можуть включати багаті калоріями інгредієнти, такі як жирні вершки, масло, бульйон. І вживання великої кількості цих інгредієнтів - не найкращий вибір для контролю ваги», – каже Манакер.

Квасолевий суп

Рецепт

Склад:

  • 500 г квасолі
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • лавровий лист
  • пір’я цибулі
  • петрушка
  • перець, імбир
  • трохи олії

Приготування

Квасолю промиваємо кілька разів, замочуємо на 4 години в холодній воді. Потім відварюємо протягом півгодини, засікаючи час після закипання води. Кладемо лаврове листя.

Овочі чистимо. Моркву нарізаємо соломкою, а цибулю — дрібними кубиками. Викладаємо в суп, варимо ще хвилин десять, не забуваємо приправити.

Тим часом рубаємо зелень і додаємо в суп. Через кілька хвилин вимикаємо, даємо настоятися з чверть години і подаємо до столу.

Хоча більшість супів з низьким вмістом натрію сприяють втраті ваги, є один суп, який може бути найкращим у цьому. Це овочевий суп з низьким вмістом солі, бобами та імбирем.

Вживання більшої кількості овочів пов’язане зі зниженням ризику набору ваги.

Якщо ви на дієті, готуйте супи, приправляючи їх травами та спеціями, а особливо імбирем.

«Вживання імбиру також пов’язане із втратою ваги, що робить його ще одним інгредієнтом, який може допомогти людям підтримувати здорову вагу», — кажуть дієтологи. На основі цих рекомендацій існує незліченна кількість рецептів супів, які ви можете спробувати.

Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...