Вершкове масло - популярний продукт, який ми часто вживаємо в їжу. Тому дуже важливо, щоб продукт був якісним та натуральним. "Телеграф" вже розповідав, як перевірити свіжість яєць у домашніх умовах, а сьогодні ділиться, як відрізнити натуральне масло від ненатурального, передають Патріоти України.
Є кілька простих ознак, які ви точно помітите в якісному маслі і які розкажуть про його натуральність, пише rbc.ua. Також є способи, як відрізнити підробку.
У якісному маслі повинні бути тільки тваринні жири та натуральні компоненти. Саме тому дійсно якісне масло не може коштувати дуже дешево.
Масло з коров’ячого молока має бути жовтувато-білого відтінку. При цьому в теплу пору року масло може бути жовтішим, ніж у зимовий період. Масло має бути однорідним за кольором, не мати ніяких сторонніх запахів та смаків.
Смак. Справжнє масло має виражений вершковий смак і легко ковтається. Якщо з’їсти шматочок масла, то після нього в роті не повинно бути відчуття нав’язливої плівки. Якщо запили масло водою і відчули цю плівку — масло ненатуральне.
Заморожування. Якщо заморозити якісне масло, то потім розрізати його не вийде — воно буде колотись і сипатись. Також не вдасться намазати його на хліб.
Тепло. Якщо залишити шматочок масла при кімнатній температурі, воно буде просто розм’якшуватися. А ось підробка може покриватись крапельками води.
Окріп. Якщо масло натуральне, то окропі воно почне швидко розчинятися, а потім видасть на поверхню води шар жиру. Якщо масло в окропі почало танути і розпадатися на дрібні пластівці — це підробка
Кава - не просто один із найпопулярніших напоїв у світі, а й важлива частина життя жителів так званих "голубих зон" - регіонів з найвищою тривалістю життя та відмінним здоров’ям. Чи приховують традиції заварювання кави секрет їхнього довголіття, переда...
Пам’ять - одна з найцінніших функцій людини. Страх втратити здатність впізнавати близьких або пам’ятати важливі моменти змушує багатьох замислюватися про те, як зберегти здоров’я мозку, передають Патріоти України. Дедалі більше уваги вчені та лікарі пр...