Навіщо 50 копійок у приготуванні макаронів - цікавий трюк шеф-кухарів

Ароматна паста хоч і є італійським надбанням, але за останні роки вона стала частиною раціону українців. Особливо ми полюбляємо спагетті - адже їх так легко і швидко можна приготувати на вечерю, передають Патріоти України.

З нею прекрасно поєднують різні соуси. Але під час приготування багато хто плутається, коли визначає кількість макаронів для варіння. Про хитрий трюк, який допоможе з цим впоратись.

Трапляється, що після варіння спагеті виходить або забагато, або замало. А це проблема, адже, за каконами, паста вариться на один раз — щоб певна кількість членів сім’ї поїла, але варених макаронів не залишилось. Єдиний спосіб наготувати наперед — приготувати одразу більше соусу, і щоразу перед їжею доварювати макарони.

Та є один цікавий лайфхак, який допоможе швидко і легко визначити порцію сухого продукту на одну персону. Допоможе будь-яка монета, діаметром в 20,8 мм. В Україні це монета в 50 копійок.

На думку професійних кулінарів, стандартна порція пасти, розрахована на 1 їдця, повинна повністю заповнити простір монетки. Вага такої кількості спагеті становитиме 80 г в сушеному вигляді. Це "золота" порція, якою людина насититься, але не об’їсться.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...