Навіщо до макаронів додавати каву - чудовий лайфхак від професійних кухарів

Здавалося б, яке відношення має кава до макаронів, хіба що насолодитися горнятком кави після смачної макаронної страви, передають Патріоти України.

Зазвичай думають, що макаронні вироби та кава – продукти несумісні один з одним. Але так думають любителі, а професійні кухарі додають каву при приготуванні макаронів, точніше пасти. Як з'ясувалося, кава ідеально доповнює смак макаронів. Каву потрібно додавати не до самої пасти, а до соусу, яким приправляють пасту.

Як додавати каву до макаронів

Робить пасту неповторною на смак соус, який до неї додається.

Готуємо смачний томатно-кавовий соус:

  • Для цього подрібнені помідори або пасту, але не соус і не кетчуп проварюємо пару хвилин у сковороді з додаванням оливкової олії.
  • Далі соус необхідно посолити, поперчити, додати щіпку цукру та видавити в нього 1 зубчик часнику. Знову проварити томатний соус на мінімальному вогні хвилини 5.
  • За цей час готуємо каву. Розчиняємо невелику кількість розчинної кави у воді. У пропорції 1/4 чайної ложки на 50 г води. Смачніше буде, якщо каву розчинити в овочевому або м'ясному бульйоні. Вливаємо в томатний соус.

Додаємо соус до готової пасти та все разом перемішуємо.

Замість розчинної можна використовувати натуральну каву. Каву попередньо заварюють, а потім вливають пару ложок напою в соус для пасти. Перемішують та доводять до кипіння.

Що отримуємо в результаті?.

Кава прибирає зайву кислоту, що міститься в томатах, надає соусу незвичайних пікантних ноток, легкого приємного, ледь помітного кавового аромату. Спробуйте, це смачно.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...