Навіщо до запіканки з сиру додавати крохмаль - хитрість досвідчених кухарів

Запіканка є прекрасним і корисним десертом, яким дбайливі мами і бабусі люблять пригощати маленьких дітей. Це найпростіший спосіб запропонувати дитині з'їсти корисний сир. Існують деякі хитрощі, завдяки яким запіканка з сиру виходить надзвичайно смачною, передають Патріоти України.

Навіщо кухарі додають до запіканки крохмаль

Секрет досить простий: завдяки даному компоненту текстура запіканки стає легшою та повітрянішою. Страва приємно тане в роті, тому такий десерт сподобається дітям.

Цей інгредієнт кухарі використовують замість пшеничного борошна або манної крупи. Так, ці продукти здатні надати запіканці щільність, але вона може вийти занадто сухою і не такою смачною. Але це не єдина причина. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то напевно намагаєтеся обминати калорійні продукти. А кукурудзяний крохмаль не завдає шкоди вашій фігурі.

Як правильно додавати крохмаль

На стандартну пачку кисломолочного сиру варто додавати від 8 до 10 ложок кукурудзяного крохмалю. Потім потрібно всі інгредієнти довести до однорідного стану з іншими компонентами. Також кукурудзяний крохмаль можна замінити на більш звичний варіант – картопляний.

Алергія рятує життя? Вчені шоковані новим відкриттям

п’ятниця, 8 серпень 2025, 17:30

Здивування серед медичних експертів викликали результати масштабного дослідження, опублікованого в журналі Frontiers in Medicine. Виявилося, що люди з певними видами алергії - зокрема сінною лихоманкою (алергічним ринітом) - мають на чверть нижчий ризи...

Ефект вразить! Викиньте ці продукти з раціону - і побачите, як вага піде сама!

п’ятниця, 8 серпень 2025, 17:15

Думаєте, харчуєтеся правильно, а вага стоїть? Проблема може бути в тих самих продуктах, які ви вважаєте "здоровими". Нове дослідження доводить: навіть корисні з вигляду, але оброблені продукти можуть заважати схудненню, передають Патріоти України. Коже...