Навіщо до запіканки з сиру додавати крохмаль - хитрість досвідчених кухарів

Запіканка є прекрасним і корисним десертом, яким дбайливі мами і бабусі люблять пригощати маленьких дітей. Це найпростіший спосіб запропонувати дитині з'їсти корисний сир. Існують деякі хитрощі, завдяки яким запіканка з сиру виходить надзвичайно смачною, передають Патріоти України.

Навіщо кухарі додають до запіканки крохмаль

Секрет досить простий: завдяки даному компоненту текстура запіканки стає легшою та повітрянішою. Страва приємно тане в роті, тому такий десерт сподобається дітям.

Цей інгредієнт кухарі використовують замість пшеничного борошна або манної крупи. Так, ці продукти здатні надати запіканці щільність, але вона може вийти занадто сухою і не такою смачною. Але це не єдина причина. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то напевно намагаєтеся обминати калорійні продукти. А кукурудзяний крохмаль не завдає шкоди вашій фігурі.

Як правильно додавати крохмаль

На стандартну пачку кисломолочного сиру варто додавати від 8 до 10 ложок кукурудзяного крохмалю. Потім потрібно всі інгредієнти довести до однорідного стану з іншими компонентами. Також кукурудзяний крохмаль можна замінити на більш звичний варіант – картопляний.

Не робіть так! Проктолог назвала щоденні звички, що "руйнують" кишечник

вівторок, 5 березень 2024, 11:07

Повсякденні та безневинні на перший погляд звички негативно впливають на стан кишечника людини. Про це розповіла проктолог Віталіна Петрова, передають Патріоти України. Як зазначила лікарка, слід обмежити споживання кави. Справа в тому, що цей ароматни...

А ви це знали? Як кава може знизити ризик діабету

вівторок, 5 березень 2024, 10:15

Десятиліття тому багато вчених вважали, що вживання кави шкідливе для здоров'я. Але кава пережила дивовижний поворот. Дослідження за дослідженням показують, що щоденне вживання однієї-двох чашок кави - з кофеїном або без кофеїну - може подовжити тривал...