
Харчова сода - засіб, який є майже у кожному будинку. Двовуглекислий натрій активно застосовують у побуті. Його можна використовувати і як засіб для чищення, і для полоскання горла, передають Патріоти України.
Незамінна сода і для деяких кулінарних цілей. Так, продукт допомагає зробити млинці та оладки більш пишними. Однак існують способи застосування двовуглекислого натрію, про які не знають навіть багато досвідчених кулінарів. Так, соду можна використовувати для приготування варення. Існують дві причини, через які засіб варто додати до десерту.
Іноді, як основа для варення використовуються занадто кислі ягоди або фрукти. Вирішити цю проблему багато господинь намагаються шляхом додавання великої кількості цукру. Однак через це десерт стає нудним.
Усунути надмірну «кислинку» без надлишку цукрової складової можна саме за допомогою соди. Достатньо покласти 1/4 чайної ложки на кожен кілограм ягід чи фруктів.
Сода допомагає «розварити» досить тверді кірки апельсинів та лимонів. Тому засіб допоможе при приготуванні варення з цитрусових.
За рахунок двовуглекислого натрію шкірка фруктів швидко «роз’їдається», за рахунок чого перетворюється на «кашку», яка при застиганні нагадує мармелад. При цьому зникне гіркуватість, характерна для кірок цитрусових.
Різдвяна ялинка - серце святкового настрою в будь-якому домі. Але купівля живого дерева - це не завжди проста справа. Щоб ялинка довго радувала і не втрачала хвою, слід звернути увагу на кілька важливих деталей, передають Патріоти України. Популярні ял...
У світі, де все змінюється дуже швидко, багатьох турбує питання: як залишатися щасливим? Ми не можемо контролювати хаос навколо, але можемо впливати на власне благополуччя. Ось п’ять простих способів, які допоможуть відновити внутрішню рівновагу навіть...