Кожна господиня має власні лайфхаки з приготування тих чи інших страв. Що може бути простішим, ніж зварити картоплю? Однак і у цьому питанні є свої нюанси. Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, а зберегла свою форму, додайте при варінні в каструлю оцет, передають Патріоти України.
Ретельно очищаємо картоплю від шкірки та всіх очей. Великі бульби слід нарізати кілька частин. Кладемо їх у каструлю і повністю заливаємо холодною водою. Якщо потрібно, щоб картопля не розварилася, додаємо 1 ст. л. оцту на 1 л води. Ставимо каструлю на великий вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо його до середнього.
Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана - 15-20 хвилин. Після приготування відразу зливаємо всю воду, інакше картопля розвариться.
Чим менший розмір картоплі, тим швидше вона звариться. Ще один лайфхак: щоб картопля зварилася швидше, покладіть у воду шматочок вершкового масла. Так час приготування скоротиться на 5 хвилин.
Для приготування пюре вибирайте крохмалисті сорти картоплі – вони добре розварюються. А для салатів варто вибрати картоплю, яка не розварюється. Щоб зрозуміти, до якого типу належить овоч, розріжте його на дві частини та потріть. У крохмалистої картоплі половинки злипнуться, а не крохмалистої з'являться краплі води
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...