Навіщо додавати соду до картоплі? Хитрість, яку знають не всі

Картопля - один із головних продуктів на нашій кухні. З нього можна приготувати неймовірну кількість страв від улюбленого пюре до неймовірних вареників і пирогів. Але картопля дуже вибаглива: тут важливо правильно її приготувати, передають Патріоти України.

Виявляється, щоб покращити улюблену страву, достатньо взяти лише один продукт. Що допоможе приготувати смачну запечену картоплю, розберемося з "Главредом".

Як приготувати смачну запечену картоплю

Виявляється, найкраща запечена картопля вийде саме з використанням соди. Саме цей продукт зробить його м’яким, але водночас хрумким.

Річ у тому, що перед запіканням картоплю потрібно відварити. На цьому етапі й потрібна сода — з розрахунку 0,5 ч. л. соди на 1-1,5 кг почищеної картоплі. Саме завдяки цьому завдяки соді з картоплі піде крохмаль і ваша страва при запіканні буде з ідеальною хрусткою скоринкою.

Коли картопля під час варіння стане м’якою, злийте воду. Потім дрібно наріжте розмарин та часник. Обсмажте їх на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.

Застеліть лист пергаментним папером і викладіть на нього картоплю, зверху полийте маслом, на якому смажилися спеції. Запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин. Перемішайте і залиште в духовці до появи скоринки. Готову картоплю викладіть у миску. Додайте до нього підсмажений розмарин та часник, добре перемішайте.

У якій позі ви спите? Це розкриє ваші приховані риси особистості

вівторок, 4 листопад 2025, 7:15

Поза, яку ви займаєте в ліжку під час сну, не випадкова. Вона відображає підсвідомі риси характеру, страхи та прагнення людини. Психологи виділяють кілька типових поз для сну, кожна з яких пов’язана з певними особистісними характеристиками. 1. Розслабл...

"Ярема - сиди вдома": Народні прикмети на 4 листопада. Чого не варто робити цього дня, а що зробити слід

вівторок, 4 листопад 2025, 7:08

Яремин день вважається одним із найбільш енергетично важких у році. Традиційно на Ярему українці намагалися без поважної потреби нікуди не виходити і не починати нових справ. 4 листопада (17 листопада за старим стилем) - день пам'яті преподобного Іоани...