Навіщо додавати соду під час варіння картоплі - порада та рецепт

Найпопулярніший овоч - картопля, з якої можна приготувати не лише пюре та посмажити з цибулею та грибами, але ще й зробити тісто, пироги, пиріжки, салати, а також зрази та вареники, передають Патріоти України.

Але дуже важливо знати, що кожен сорт картоплі дуже відрізняється один від одного і, не всі підходять наприклад для варіння або супів. Тому важливо при приготуванні цього овочу знати лише кілька простих правил, наприклад, чому варто при варінні додавати соду.

Кулінарка Вікторія (cook_with_me_at_home) поділилася в Instagram рецептом запеченої картоплі зі спеціями, яку потрібно для початку відварити із содою, щоб вона тримала форму і не розпадалася.

Інгредієнти:

  • картопля – 1-1,5 кг
  • сода – 1/2 ч. л.
  • олія – 5-6 ст. л.
  • розмарин – кілька гілочок.
  • часник – 2-3 зуб.
  • спеції: сіль, перець, улюблені – за смаком

Спосіб приготування:

1. Картоплю помийте, почистіть і наріжте великими шматками.

2. У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, додайте соду, викладіть картоплю і варіть лише 7-10 хвилин.

3. Змішайте олію з видавленим часником, розмарином і спеціями, перемішайте.

4. З готової картоплі злийте воду, перекладіть на деко й полийте олією зі спеціями.

5. Випікайте картоплю в розігрітій духовці до 250 °С близько 20-30 хвилин до золотистої скоринки.

Господиням на замітку! Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників на Великдень

четвер, 2 травень 2024, 16:45

Розповідаємо, за допомогою чого зробити яйця жовтими, помаранчевими, червоними, зеленими, передають Патріоти України. Створення крашанок можна перетворити у творчий процес і не обов'язково для цього купувати в магазині харчові барвники. Щоб отримати рі...

Не відірватися! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 2 травень 2024, 16:15

Деруни - національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші, передають Патріоти України. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися ...