Навіщо додавати соду при варінні картоплі? Простий секрет, який зробить страву божественно смачною

Картопля - один із найпопулярніших продуктів. З неї можна приготувати безліч страв - від пюре і супів до пирогів, салатів, вареників тощо, передають Патріоти України.

Проте не завжди під час приготування картопля зберігає саме таку консистенцію і форму, як нам потрібно. Іноді це залежить від неправильно підібраного сорту, іноді – від неправильного приготування.

Багато хто не знає, навіщо додавати соду при варінні картоплі. Насправді така хитринка допоможе приготувати дуже смачну страву з цього продукту в духовці після попереднього відварювання.

Найкраща запечена картопля вийде саме з використанням соди. Цей інгредієнт зробить страву м’якою і водночас хрусткою.

Перед запіканням картоплю потрібно відварити. Саме на цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розраховуємо згідно з пропорцією 0,5 чайної ложки соди на 1-1,5 кг почищеної картоплі. Цей незвичний інгредієнт "витягне" з продукту крохмаль, що допоможе у подальшому добитися ідеальної хрусткої кірочки і гарного золотисто-коричневого відтінку при запіканні. Солимо картоплю за смаком.

Коли картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати розмарин і часник та обсмажити їх на сковороді, додавши оливкову олію, до трішки золотистого кольору.

Деко потрібно застелити пергаментним папером і викласти на нього картоплю, зверху полити олією, на якій смажилися спеції.

Після цього картоплю запікати в духовці за температури 180 градусів упродовж 20 хвилин. Коли цей час мине, перекинути її і залишити в духовці ще на трішки до появи хрусткої кірочки. Готову картоплю викласти у миску і додати до неї підсмажений розмарин та часник, добре перемішати.

Дачникам на замітку! ТОП-10 невибагливих рослин, які можна посадити у дворі

середа, 23 квітень 2025, 16:27

Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...

А ви це знали? Які овочі втрачають свою користь після приготування

середа, 23 квітень 2025, 12:27

Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.