Навіщо додавати соду при варінні картоплі? Простий секрет, який зробить страву божественно смачною

Картопля - один із найпопулярніших продуктів. З неї можна приготувати безліч страв - від пюре і супів до пирогів, салатів, вареників тощо, передають Патріоти України.

Проте не завжди під час приготування картопля зберігає саме таку консистенцію і форму, як нам потрібно. Іноді це залежить від неправильно підібраного сорту, іноді – від неправильного приготування.

Багато хто не знає, навіщо додавати соду при варінні картоплі. Насправді така хитринка допоможе приготувати дуже смачну страву з цього продукту в духовці після попереднього відварювання.

Найкраща запечена картопля вийде саме з використанням соди. Цей інгредієнт зробить страву м’якою і водночас хрусткою.

Перед запіканням картоплю потрібно відварити. Саме на цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розраховуємо згідно з пропорцією 0,5 чайної ложки соди на 1-1,5 кг почищеної картоплі. Цей незвичний інгредієнт "витягне" з продукту крохмаль, що допоможе у подальшому добитися ідеальної хрусткої кірочки і гарного золотисто-коричневого відтінку при запіканні. Солимо картоплю за смаком.

Коли картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати розмарин і часник та обсмажити їх на сковороді, додавши оливкову олію, до трішки золотистого кольору.

Деко потрібно застелити пергаментним папером і викласти на нього картоплю, зверху полити олією, на якій смажилися спеції.

Після цього картоплю запікати в духовці за температури 180 градусів упродовж 20 хвилин. Коли цей час мине, перекинути її і залишити в духовці ще на трішки до появи хрусткої кірочки. Готову картоплю викласти у миску і додати до неї підсмажений розмарин та часник, добре перемішати.

Помилки будуть дорого коштувати! Що не можна їсти при гіпертонії

неділя, 23 березень 2025, 18:30

При гіпертонії важливо обмежити споживання деяких продуктів, які можуть спричинити підвищення артеріального тиску. Ось список продуктів, які краще уникати, передають Патріоти України. Для людей з підвищеним артеріальним тиском рекомендується зосередити...

Дачникам на замітку! ТОП-6 ранніх сортів редиски, які потрібно посадити цієї весни

неділя, 23 березень 2025, 17:50

Редиска є однією з найперших овочевих культур, яка з'являється на наших столах навесні. Її швидке дозрівання, хрустка текстура та приємний смак роблять її незамінною в раціоні багатьох людей. Особливо цінуються ранні сорти редиски, які дозволяють отрим...