Навіщо додавати соду при варінні картоплі? Простий секрет, який зробить страву божественно смачною

Картопля - один із найпопулярніших продуктів. З неї можна приготувати безліч страв - від пюре і супів до пирогів, салатів, вареників тощо, передають Патріоти України.

Проте не завжди під час приготування картопля зберігає саме таку консистенцію і форму, як нам потрібно. Іноді це залежить від неправильно підібраного сорту, іноді – від неправильного приготування.

Багато хто не знає, навіщо додавати соду при варінні картоплі. Насправді така хитринка допоможе приготувати дуже смачну страву з цього продукту в духовці після попереднього відварювання.

Найкраща запечена картопля вийде саме з використанням соди. Цей інгредієнт зробить страву м’якою і водночас хрусткою.

Перед запіканням картоплю потрібно відварити. Саме на цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розраховуємо згідно з пропорцією 0,5 чайної ложки соди на 1-1,5 кг почищеної картоплі. Цей незвичний інгредієнт "витягне" з продукту крохмаль, що допоможе у подальшому добитися ідеальної хрусткої кірочки і гарного золотисто-коричневого відтінку при запіканні. Солимо картоплю за смаком.

Коли картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати розмарин і часник та обсмажити їх на сковороді, додавши оливкову олію, до трішки золотистого кольору.

Деко потрібно застелити пергаментним папером і викласти на нього картоплю, зверху полити олією, на якій смажилися спеції.

Після цього картоплю запікати в духовці за температури 180 градусів упродовж 20 хвилин. Коли цей час мине, перекинути її і залишити в духовці ще на трішки до появи хрусткої кірочки. Готову картоплю викласти у миску і додати до неї підсмажений розмарин та часник, добре перемішати.

Ми досі купуємо їх щодня - ці продукти непомітно нищать суглоби та роблять біль сильнішим. Лікарі б'ють на сполох

неділя, 7 грудень 2025, 11:09

Багато людей живуть із хронічним болем у суглобах. Найчастішими причинами лікарі називають надмірну вагу, сидячий спосіб життя, перевантаження суглобів і старі травми, передають Патріоти України. Але мало хто здогадується, що звичайні продукти з магази...

Їжте ці “фрукти довголіття” - вони омолоджують кишечник і зміцнюють серце

неділя, 7 грудень 2025, 10:07

Багато хто вважає фрукти абсолютно безпечною перекускою, але це не завжди так, передають Патріоти України. Значна частина фруктів містить багато простих цукрів, що перевантажують підшлункову залозу та печінку й можуть спричиняти набір ваги. Фахівці рад...