Картопля - один із найпопулярніших продуктів. З неї можна приготувати безліч страв - від пюре і супів до пирогів, салатів, вареників тощо, передають Патріоти України.
Проте не завжди під час приготування картопля зберігає саме таку консистенцію і форму, як нам потрібно. Іноді це залежить від неправильно підібраного сорту, іноді – від неправильного приготування.
Багато хто не знає, навіщо додавати соду при варінні картоплі. Насправді така хитринка допоможе приготувати дуже смачну страву з цього продукту в духовці після попереднього відварювання.
Найкраща запечена картопля вийде саме з використанням соди. Цей інгредієнт зробить страву м’якою і водночас хрусткою.
Перед запіканням картоплю потрібно відварити. Саме на цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розраховуємо згідно з пропорцією 0,5 чайної ложки соди на 1-1,5 кг почищеної картоплі. Цей незвичний інгредієнт "витягне" з продукту крохмаль, що допоможе у подальшому добитися ідеальної хрусткої кірочки і гарного золотисто-коричневого відтінку при запіканні. Солимо картоплю за смаком.
Коли картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати розмарин і часник та обсмажити їх на сковороді, додавши оливкову олію, до трішки золотистого кольору.
Деко потрібно застелити пергаментним папером і викласти на нього картоплю, зверху полити олією, на якій смажилися спеції.
Після цього картоплю запікати в духовці за температури 180 градусів упродовж 20 хвилин. Коли цей час мине, перекинути її і залишити в духовці ще на трішки до появи хрусткої кірочки. Готову картоплю викласти у миску і додати до неї підсмажений розмарин та часник, добре перемішати.
Тварина, яку ви побачите першою, відкриє те, яка ви людина Цей тест дивний, тому що він може багато чого розповісти про вашу особистість. На цьому зображенні є різні тварини, такі як: тигр, слон, собака, орел, жаба, білка і риба, передають Патріоти Ук...
Картоплю вирощують всі. Хоча б невеликий клаптик, але для неї завжди знайдеться грядка. І вирощування великого врожаю, звичайно, вимагає певних зусиль, передають Патріоти України. Весь секрет криється в підживленні в період цвітіння. Одні з найважливі...