Навіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш

Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль, передають Патріоти України.

Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетному фарші потрібен крохмаль, розкажемо далі.

Замінник яєць

Курячі яйця часто роблять фарш для котлет надто рідким. А самі котлети від додавання яєць стають жорсткішими. Альтернативою у такому разі виступає картопляний чи кукурудзяний крохмаль. Він добре скріплює м’ясо і не дає котлеті розвалитися при обсмажуванні. Котлета дуже добре тримає форму і при цьому стає м’якою та пишною.

Зберігання котлет

Завдяки введенню крохмалю у фарш готові котлетки навіть за кілька днів залишаються досить м’якими. Тому можна запросто приготувати більше порцію і кілька днів не переживати з приводу вечерь або обідів.

Якість страви

Крохмаль робить котлети якіснішими. Вони стають м’якими та ароматними. Їхня форма при цьому залишається ідеальною. До того ж крохмаль чудово утримує вологу всередині котлет, не даючи м’ясному соку витекти під час приготування страви.

Пропорції крохмалю до м’яса

То скільки ж класти крохмалю в котлетний фарш? Пропорції такі: на кожні 500 г сирого м’ясного фаршу знадобиться 2 ст. л кукурудзяного або картопляного крохмалю.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися

понеділок, 22 липень 2024, 17:12

Вироби з борошна завжди можуть злипнутись у процесі варіння, що здатне зіпсувати страву. Якщо ж правильно застосовувати технологію приготування, пельмені зможуть зберегти форму. Яких хитрощів при цьому варто дотримуватися, передають Патріоти України. В...

Секрет господинь! Додайте ці два продукти і котлети стануть ще смачнішими

понеділок, 22 липень 2024, 16:12

Котлети - страва досить звична. Однак смак можна зробити цікавішим завдяки двом додатковим компонентам. Йдеться про томатну пасту та мариновані огірки, передають Патріоти України. У результаті цієї дії частування вийде не тільки смачним та ароматним, а...