Навіщо досвідчені господині посипають курку содою і тільки потім смажать

Сода вирішує кілька проблем під час приготування курки, передають Патріоти України.

Буває, що при смаженні продукт дуже швидко готується і пригоряє, а іноді ще й втрачає частину соку і стає дуже сухим. Вирішити проблему, як виявилося, справді просто за допомогою простої соди, яка є на будь-якій кухні.

Подробиці

Для цього потрібно курку посипати содою на сковороді, а вже потім почати смажити.

Як відзначають досвідчені господині, м’ясо при цьому виходить набагато м’якшим.

Приготування

Перед тим як переходити до курки, спочатку краще смажити цибулю на сковороді. Коли вона стане злегка золотистою, її слід посипати невеликою кількістю соди. Це надасть їй приємнішого кольору, а гіркота продукту зникне.

Після цього у посуд можна викладати шматочки курки. Ще до того, як вона почне смажитися, її слід посипати содою.

На всю сковорідку знадобиться трохи більше половини чайної ложки соди.

Чому фрикадельки і тефтелі виходять сухими: якої помилки припустилася господиня

понеділок, 8 липень 2024, 11:12

Фрикадельки і тефтелі мають настільки приємний смак, що ними із задоволенням пригощаються навіть маленькі діти, передають Патріоти України. Найчастіше м’ясна страва виходить ніжною та соковитою. Однак часом господині з подивом отримують досить жорсткі ...

Є секрет! Як зварити буряк, не забруднивши посуд

понеділок, 8 липень 2024, 10:12

Буряк - корисний овоч, який входить до складу багатьох страв. Однак готувати його буває надто стомлююче, передають Патріоти України. Ніхто не любить відмивати темний наліт у каструлі після приготування буряків. Молоді господині знайшли спосіб, як уникн...