Навіщо досвідчені господині посипають курку содою і тільки потім смажать

Сода вирішує кілька проблем під час приготування курки, передають Патріоти України.

Буває, що при смаженні продукт дуже швидко готується і пригоряє, а іноді ще й втрачає частину соку і стає дуже сухим. Вирішити проблему, як виявилося, справді просто за допомогою простої соди, яка є на будь-якій кухні.

Подробиці

Для цього потрібно курку посипати содою на сковороді, а вже потім почати смажити.

Як відзначають досвідчені господині, м’ясо при цьому виходить набагато м’якшим.

Приготування

Перед тим як переходити до курки, спочатку краще смажити цибулю на сковороді. Коли вона стане злегка золотистою, її слід посипати невеликою кількістю соди. Це надасть їй приємнішого кольору, а гіркота продукту зникне.

Після цього у посуд можна викладати шматочки курки. Ще до того, як вона почне смажитися, її слід посипати содою.

На всю сковорідку знадобиться трохи більше половини чайної ложки соди.

Варто знати всім! Чи можна тримати ноутбук постійно увімкненим у розетку

вівторок, 4 листопад 2025, 12:15

Багато користувачів працюють із ноутбуком, не від’єднуючи його від мережі цілими днями. Але чи справді це безпечно для акумулятора і чи не зменшує такий режим його ресурс - розповідаємо на "Ми-Україна", передають Патріоти України. Видання BGR зазначає,...

Ігрові навушники очима експертів Алло: якість і технології для перемоги

вівторок, 4 листопад 2025, 11:19

Згідно з внутрішньою статистикою Алло, у 2025 році частка бездротових гарнітур у загальному обсязі продажів ігрових навушників уперше перевищила 60%, що підтверджує глобальний тренд на відмову від дротів. Водночас середній чек зріс на 25%, оскільки гей...