Навіщо досвідчені кухарі додають у котлетний фарш крохмаль

Для того, щоб котлети вийшли ідеальними, вони повинні бути не тільки смачними, але й красивими.

Тому кулінари намагаються скласти список інгредієнтів таким чином, щоб страва могла зберегти свою апетитну форму.

Подробиці

Іноді через певні помилки або некоректний рецепт котлети просто розповзаються по сковорідці під час смаження.

Найчастіше такий казус трапляється тому, що господині не додають зв’язуючий компонент.

Наприклад, багато хто перестав додавати до фаршу яйця, тому що через них котлети виходять занадто жорсткими, що псує смакове враження.

Додайте крохмаль

Якщо ви теж вирішили не додавати яйця, то крохмаль виступить як чудова їх заміна. Він допомагає поєднати всі компоненти фаршу, та тримати апетитну форму.

Варто враховувати, що крохмаль працює за принципом губки: при потраплянні до складу фаршу він позбавляє його від надлишку вологи.

Котлети не вийдуть твердими.

Більше того, вони чудово піднімуться, але збережуть свою м’яку текстуру.

На півкіло фаршу варто додати близько двох ложок крохмалю. Однак такі котлети не потрібно відразу смажити.

Щоб крохмаль розпочав свою роботу, йому потрібно приблизно півгодини. Залиште фарш настоятись, найкраще в холодильнику.

А ви це знали? Мольфар назвав подарунки, які ніколи не можна дарувати і приймати, аби не накликати біду

понеділок, 15 грудень 2025, 18:49

Існують речі, які ніколи не варто дарувати іншим та приймати як подарунок. Вони можуть забрати з вас енергію та принести неприємності і біду. Про це розповів український мольфар Максим Гордєєв, передають Патріоти України. Неправильно обрані подарунки м...

Це може здивувати! ТОП-10 причин, чому взимку потрібно пити ще більше води

понеділок, 15 грудень 2025, 18:30

Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...