Навіщо досвідчені водії тримають у багажнику пачку харчової соди

Досвідчені водії завжди возять із собою купу всяких дивних речей. Кожна така річ для чогось та потрібна в автомобілі. Серед усього можна знайти звичайну харчову соду, передають Патріоти України. Навіщо сода потрібна автомобілісту?

Для склеювання пластику

Для склеювання пластику потрібен суперклей та сода. Таким супер розчином можна склеїти будь-яку тріщину у салоні автомобіля на довгий час.

Для початку в тріщину заливають суперклей, потім зверху посипають харчову соду. Таку послідовність потрібно зробити 3-4 рази. Клей і сода вступлять у хімічну реакцію і стануть схожими на епоксидку. Така сама буде і міцність склеювання. У такий спосіб можна склеїти різні бачки, будь-які пластикові деталі, навіть бампер.

Миття скла

Звичайна харчова сода відмінно усуває плями зі скла на автомобілі. Розмішайте 50 г соди на 400 г води. Отриманий розчин нанесіть на скло. Дайте йому вбратися. Протріть скло м'якою тканиною. Результат не забариться.

Чищення коліс

Розмішайте соду з водою в пропорції 1 до 1. Вийде в'язка паста. Нанесіть цю пасту на шину. Щіткою почистіть колесо цією пастою. Шина стане не тільки чистою, а й чорнішою.

Звільнення від запахів

Дуже часто в машині щось проливається або губиться, що потім вся машина наповниться неприємним запахом. Позбутися такого запаху допоможе сода. Насипте на пляму з неприємним запахом трохи соди. Вона вбере неприємний запах.

От у чому секрет! Два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

субота, 18 травень 2024, 6:10

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не складом компонентів. . Він залишається практично сталим. Це досить проста страва, але її також можна покращити. Особливо це актуально, якщо фрикадельки виходять сухими на смак. Деякі ін...

Виявляється, більшість не знає, як правильно вживати культовий напій:: експертка дала кілька несподіваних порад, як пити пиво

субота, 18 травень 2024, 5:40

Люди в усьому світі насолоджуються смаком пива — у спеку, під час перегляду фільму, на пікніку на природі або просто після роботи. Однак, як виявилось, більшість поціновувачів цього напою самі ж псують його смак. Деталями поділились у виданні Mail Onli...