Навіщо класти болгарський перець в окріп перед приготуванням страв - ви будете здивовані

Досвідчені кулінари добре знають, що деякі овочі, як-от помідори чи капуста, потрібно перед приготуванням ошпарювати окропом, що полегшує процес і покращує смак кінцевої страви. Але мало хто здогадується, що ця кулінарна хитрість корисна і для болгарського перцю. Особливо якщо ви збираєтесь його фарширувати, передають Патріоти України.

Завдяки попередньому обдаванню окропом страви з болгарського перцю гратимуть новими фарбами, оскільки овочі будуть м'якими, ароматними й ніжнішими. Крім окропу, вам також знадобиться звичайна кухонна сіль.

Що потрібно робити? До глибокої ємності налийте кип'ячену воду і розчиніть у ній одну чайну ложку солі, опустіть перці, які плануєте готувати. Залиште їх у воді щонайменше на 5 хвилин. Після закінчення цього часу овочі стануть м'якими й еластичними. М'якоть позбудеться неприємної гіркоти, а самі перці буде легше фарширувати. Якщо ви збираєтеся готувати саме таку страву, цей лайфгак стане незамінним на кухні.

А якщо потрібно легко зняти шкірку з болгарського перцю, можна залишити овочі в окропі на 10 хвилин. Тоді перці стануть ще ніжнішими і будуть просто танути в роті.

Це під силу всім! Вчені назвали звичку, яка рятує від раку

неділя, 14 вересень 2025, 21:28

Фізична активність може не лише допомогти запобігти виникненню раку молочної залози, але й боротися з ним на клітинному рівні - під час тренування м’язи виділяють речовини, які пригнічують ріст онкоклітин. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в...

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...