Навіщо класти лавровий лист у взуття - багатьох здивує цей простий секрет

Лавровий лист точно є практично на кожній кухні. Проте ми звикли сприймати його лише як приправу, і мало хто здогадується, якими чудовими властивостями наділений цей продукт і як він може виручити у безлічі домашніх проблем. Наприклад, якщо вам потрібно знайти спосіб, як позбавитися від неприємного запаху взуття, передають Патріоти України.

Так, як би дивно це не звучало, але кілька листочків лаврового листа – це хороший засіб від запаху у взутті. Лавровий лист має антисептичні властивості. Він містить речовини, які не дають розвиватися бактеріям, котрі якраз і стають причинами виникнення неприємного запаху.

Для боротьби з проблемою потрібно взяти кілька листочків лаврового листа і покласти у взуття на ніч. До ранку цей простий засіб боротиметься з неприємним запахом у взутті. Далі можна повторяти цю процедуру раз на тиждень.

Крім лаврового листа, є ще низка ефективних способів, як прибрати запах з взуття:

  • Протерти взуття всередині ватою, змоченою в оцті або перекисі водню. Але важливо не перестаратися і не намочити взуття настільки, що його після цього доведеться сушити.
  • Накрапати всередину взуття кілька крапель улюбленої ефірної олії. Найкраще допомагають лавандова або лимонна – вони гарно вбивають бактерії, які викликають неприємний запах.
  • Покласти всередину взуття сухі чайні пакетики, які за ніч вберуть у себе усі запахи.
  • Насипати всередину взуття на ніч соди, дитячої присипки або покласти активоване вугілля – вони мають властивість поглинати неприємні запахи.
  • Покладіть всередину взуття листя м’яти, шавлії або подрібнену кору дуба – це теж допоможе убити запах у взутті.

Проте потрібно пам’ятати, що за чистотою взуття варто стежити регулярно. Народні засоби можуть допомогти прибрати не дуже сильні запахи. Проте якщо ви давно не прали взуття і тепер від нього чути стійкі неприємні аромати, прості народні способи можуть уже виявитися не такими дієвими.

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...