Навіщо класти туалетний папір у шафу? Секрет від досвідчених господинь

Часто ми стикаємося з проблемою, коли одяг після зберігання у шафі починає неприємно пахнути. Особливо ця неприємність переслідує ті речі, якими ви тривалий час не користувалися - наприклад, літні сукні, блузки та футболки, які всю зиму чекають теплого періоду, коли настане їхній зірковий час, передають Патріоти України.

А потім приходить час, коли нам цей одяг потрібен, і нам доводиться шукати спосіб, як позбутися запаху речей, що залежалися. Насправді є кілька причин, чому від речей починає неприємно пахнути у шафі. Так, запах вони можуть вбирати від самої шафи, якщо вона дуже стара і видає різкий "аромат".

Також причиною може бути неправильне зберігання одягу – наприклад, якщо покласти до чистих речей не дуже чисті. Крім цього, запах затхлості з’явиться, якщо заховати у шафу випраний, але не до кінця просушений одяг. Від вологості, якій не буде куди подітися у закритому просторі, може з’явитися одразу кілька проблем. Крім неприємного запаху вона може також спричинити появу плісняви.

Є кілька народних способів, як позбутися неприємного запаху в шафі. Одним із найпростіших є метод із застосуванням туалетного паперу.

Туалетний папір є хорошою річчю, що вбирає в себе запахи. Тому для того, щоб видалити запах вогкості та плісняви в шафі, достатньо буде зберігати поруч з речами на полицях один або кілька рулонів. Якщо шафа велика, можна навіть кілька. Якщо ж нанести на папір улюблену ефірну олію, то такий лайфхак ще й допоможе надати одягу приємного аромату.

Не ігноруйте! Чому не можна вмикати посудомийну чи пральну машину на ніч

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:45

Пожежні служби застерігають домогосподарства від небезпечної звички вмикати пральні та посудомийні машини на ніч, особливо у період різдвяних свят, коли побутова техніка працює значно інтенсивніше, передають Патріоти України. Про це повідомило видання ...

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...