Навіть у суперхазяйок, що хизуються кришталевою чистотою та зразковим порядком у квартирі, відбуваються казуси: відвернулася, замоталася - бац - їжа пересмажилася і пристала до сковороди, передають Патріоти України.
Почистила її — добре, ні — збирається жир і неприємний нагар, який потім дрібною крихтою засипає все смажене і зрадливо хрумтить на зубах.
Такі інциденти трапляються з різними сковорідками — і яка знаходиться вдома з часів студентства, чи навіть найдорожчою із антипригарним покриттям. Розглянемо з "СОДа", як розв'язати цю проблему.
Якщо у вас є сковорода з нержавіючої сталі або емалі, поставте її на плиту та увімкніть вогонь. Як тільки сковорода стане достатньо гарячою, щоб крапля води прошипіла на ній, налийте чашку води та дайте їй трохи залишити.
Додайте до сковорідки трохи господарського мила. Потім дерев’яною ложкою або силіконовою лопаткою треба зіскребти ділянки, що обгоріли, поки вода розпушить їх. Якщо у вас немає господарського мила, вам допоможе харчова сода. Щоб відмити сковороду, треба діяти так само.
Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...
Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...