Навіщо потрібна решітка в духовці: Мало хто з господинь знає, як повноцінно використовувати це знаряддя

Багато хто не замислюється про те, навіщо в духовці решітка, тому без довгих роздумів ставлять на неї сковороди. Але насправді сфера застосування не обмежується скудною роллю підставки.

Однак закладений у решітку функціонал набагато ширший.

Що можна зробити за допомогою решітки у духовці

Тости в духовці

Вона може замінити тостер. Трохи нижче решітки поставте деко, застеліть його пекарським папером і поміж прутами решітки поставте скибочки білого тостового хліба. Через 20 хвилин у вас будуть справжні тости.

На решітці можна запекти овочі, причому прямо в шкірці. Картопля, перець або баклажани вийдуть просто неперевершеними.

Такос у духовціРешітка може допомогти у приготуванні мексиканської закуски такос. Візьміть лаваш і виріжте коло, повісьте на решітку та залиште на 15 хвилин у духовці. Для начинки можна використовувати обсмажений фарш із цибулею в томатній пасті та прикрасити страву можна сиром.

Курячі ніжки в духовці

Також можна приготувати курячі гомілки, просто повісивши їх на решітку. Обмастіть їх спеціями, а внизу підставте деко з картоплею — і страва готова.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...