Навіщо професійні кулінари додають сіль у каву, а горіхи в окріп

Кулінарні хитрощі покликані вирішити відразу кілька питань: прискорити приготування страв, розкрити їх смак по-новому, полегшити рутинні процеси і заощадити. Професійні кухарі назвали кілька корисних кулінарних секретів, які будуть цінними і на звичайній кухні, передають Патріоти України.

Запашна кава

Цю пораду оцінять любителі кави, які варять напій у турці. У процесі приготування вони додають туди мускатний горіх або імбир, щоб зробити смак ще яскравішим і насиченим. Але якщо цих інгредієнтів під рукою немає, із завданням чудово впорається сіль.

Швидке чищення горіхів

Мигдальні горішки для пирога очистити за кілька хвилин можна, якщо підтримати їх у окропі 5-7 хвилин. Після цього їх кидають у холодну воду і горіхи набагато легше вислизають з тонкої шкірки.

Капуста для голубців

Необов’язково відварювати качан у каструлі. Достатньо вирізати качан і відправити качан у мікрохвильову піч на 15 хвилин. Цього часу вистачить, щоб листя стало м’яким.

Подрібнити часник

Натирати часник на тертці зручно, але потім доводиться довго мити інструмент. Кулінари роблять інакше: часник кладуть у поліетиленовий пакет та відбивають овоч кухонним молотком. Часник пускає сік і подрібнюється.Кулінарні хитрощі покликані вирішити відразу кілька питань: прискорити приготування страв, розкрити їх смак по-новому, полегшити рутинні процеси і заощадити.

Професійні кухарі назвали кілька корисних кулінарних секретів, які будуть цінними і на звичайній кухні.

Запашна кава

Цю пораду оцінять любителі кави, які варять напій у турці. У процесі приготування вони додають туди мускатний горіх або імбир, щоб зробити смак ще яскравішим і насиченим. Але якщо цих інгредієнтів під рукою немає, із завданням чудово впорається сіль.

Швидке чищення горіхів

Мигдальні горішки для пирога очистити за кілька хвилин можна, якщо підтримати їх у окропі 5-7 хвилин. Після цього їх кидають у холодну воду і горіхи набагато легше вислизають з тонкої шкірки.

Капуста для голубців

Необов’язково відварювати качан у каструлі. Достатньо вирізати качан і відправити качан у мікрохвильову піч на 15 хвилин. Цього часу вистачить, щоб листя стало м’яким.

Подрібнити часник

Натирати часник на тертці зручно, але потім доводиться довго мити інструмент. Кулінари роблять інакше: часник кладуть у поліетиленовий пакет та відбивають овоч кухонним молотком. Часник пускає сік і подрібнюється.

Народні прикмети на 9 серпня: Чому українці цей день прозвали Зміїний

субота, 9 серпень 2025, 7:06

9 серпня за новим церковним календарем (22 серпня за старим) - день пам'яті апостола Матфія. За старим календарним стилем - що можна і не можна робити в день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. . ***. Матфій народився в I столітті у Вифлеєм...

Телефон у літаку може наробити лиха - ось чому вас просять вимикати зв’язок

субота, 9 серпень 2025, 6:43

Під час перельотів більшість пасажирів без заперечень вмикають на телефонах режим польоту, вважаючи це простою пересторогою. Однак нещодавно користувач Reddit поставив, здавалося б, невинне запитання: "Що буде, якщо цього не зробити?" - і відповідь зм...