Навіщо розігрівати лимонний сік у мікрохвильовці - хитрий секрет від досвідчених господинь

Мікрохвильова піч виручає нас у багатьох ситуаціях, адже допомагає швидко приготувати або розігріти їжу. Але через постійне користування з часом всередині прибору з’являються сильні забруднення, відчистити які не зовсім легко, передають Патріоти України.

Жовті плями, які лишаються на внутрішній поверхні приладу, не вийде просто так протерти вологою ганчіркою. І тоді доводиться шукати інші способи, як відмити мікрохвильовку від жовтизни.

Найпростіший спосіб – це застосувати лимонний сік. Його потрібно розмішати з водою у ємності в пропорції – склянка води на сік одного лимона. Замість лимонного можна використати сік іншого цитрусового, наприклад, апельсина або лайма.

Розчин потрібно поставити у мікрохвильовку й увімкнути її на 2-3 хвилини, щоб вода почала випаровуватися. Після того, як запущений вами цикл закінчиться, не відчиняйте дверцята одразу – дайте утвореній парі осісти, а воді – охолонути.

Такою процедурою ви значно полегшите собі завдання, як відміти мікрохвильовку всередині від жовтизни. Після того, як пара від розчину всередині осяде, залишиться лише протерти забруднення м’якою серветкою. Витруться вони без особливих зусиль, адже лимонний сік розм’якшить забруднення.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...