Навіщо розігрівати лимонний сік у мікрохвильовці - хитрий секрет від досвідчених господинь

Мікрохвильова піч виручає нас у багатьох ситуаціях, адже допомагає швидко приготувати або розігріти їжу. Але через постійне користування з часом всередині прибору з’являються сильні забруднення, відчистити які не зовсім легко, передають Патріоти України.

Жовті плями, які лишаються на внутрішній поверхні приладу, не вийде просто так протерти вологою ганчіркою. І тоді доводиться шукати інші способи, як відмити мікрохвильовку від жовтизни.

Найпростіший спосіб – це застосувати лимонний сік. Його потрібно розмішати з водою у ємності в пропорції – склянка води на сік одного лимона. Замість лимонного можна використати сік іншого цитрусового, наприклад, апельсина або лайма.

Розчин потрібно поставити у мікрохвильовку й увімкнути її на 2-3 хвилини, щоб вода почала випаровуватися. Після того, як запущений вами цикл закінчиться, не відчиняйте дверцята одразу – дайте утвореній парі осісти, а воді – охолонути.

Такою процедурою ви значно полегшите собі завдання, як відміти мікрохвильовку всередині від жовтизни. Після того, як пара від розчину всередині осяде, залишиться лише протерти забруднення м’якою серветкою. Витруться вони без особливих зусиль, адже лимонний сік розм’якшить забруднення.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...