Навіщо в каву додають активоване вугілля - дивовижна відповідь про новий напій

Серед мільйонів кавоманів по всій планеті шириться і поширюється нова тенденція. Тепер активно в популярний напій насипають дуже і дуже несподівану добавку - активоване вугілля, передають Патріоти України.

Є інформація, що в перший раз таку каву почали готувати на землях стародавньої держави Батавія (чи то пак в нинішній Індонезії). І такий рецепт нібито сходить до індонезійського старого методу заварювання напою. Тепер же і в модних хіпстерських кав'ярнях можна помітити в меню позиції про спеціальну чорну каву з вугіллям.

Причому є інформація, вугілля в каві сиплять зовсім не для того, щоб якось помітно вплинути на смакові якості. І цей напій скоріше розрахований на адептів здорового способу життя.

Є поширена думка, що невелика кількість вугілля, яке кинули в каву, сприяє поліпшенню стану тіла. Мовляв, така суміш добре покращує роботу органів травлення і в цілому допомагає очищати організм.

Тобто, в цілому, деякі дієтологи стверджують, що кава з вугіллям надає крайню ефективну допомогу тілу в процесі схуднення.

Зазвичай такий курс виглядає приблизно наступним чином - на один тиждень з 1 таблеткою на 10 кожні кілограмів ваги. Але перед самим подібним очищенням тіла потрібно обов'язково і довго проконсультуватися з медиками.

Рецепт чорної кави з активованим вугіллям

Що потрібно:

  • 10 грам меленої кави;
  • 180 міліграм води;
  • 30 мілілітрів пастеризованого молока
  • таблетка активованого вугілля.

Як приготувати каву з вугіллям:

  • Почніть стандартно варити каву;
  • У дрібну крихту розламайте таблетку активованого вугілля;
  • У киплячу каву засипте отриманий порошок з вугілля, постійно помішуючи;
  • Готовий напій налийте в чашку (туди можна додати молоко).

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...