Навіщо в каву додавати скибочку лимона? Результат буде неймовірним

Усі звикли пити чай з додаванням лимона, проте мало хто знає, що з лимоном можна пити не лише чай, а й каву. Такий напій має насичений смак та аромат, поєднуючи в собі легку кислинку. До того ж кава з лимоном має багато корисних властивостей. Главред зібрав для вас інформацію, яку користь приносить організму кава з лимоном.

Захищає імунітет

Як відомо, лимон містить у собі багато вітаміну С, який захищає імунітет та допомогає побороти застуду. Проте і кофеїн також захищає імунітет. Уся справа в тому, що у складі кавових зерен є багато вітамінів групи В, а також цинк та залізо. У комплексі ці сполуки захищають організм від вірусів. Тому, якщо у вас з'явилися перші симптоми застуди, потрібно випити каву з лимоном. Хворобу як рукою зніме.

Покращує когнітивну функцію мозку

Не дарма каву найчастіше п' ють вранці, адже вона чудово бадьорить, підвищує працездатність, а також покращує пам'ять та концентрацію. Лимон також володіє схожими властивостями, але не так сильно. Проте в парі кава з лимоном творять чудеса з нашим організмом, заряджаючи енергією на увесь день.

Допомагає схуднути

Кава з лимоном чудово справляється зі зниженням ваги. Це пов'язано з тим, що кофеїн, який міститься в напої, прискорює метаболізм. Крім того, кава покращує травлення та не дозволяє зайвому жиру відкладатися в кишечнику. А якщо додати до кави ще й лимон, то він виведе з організму всі токсини та шлаки. Саме тому ці два продукти у комбінації прискорюють процес схуднення. До того ж після споживання кави з лимоном знижується апетит.

Кому не можна споживати каву з лимоном?

Каву з лимоном ні в якому разі не можна споживати тим, у кого є гастрит, язва шлунку, гіпертонія чи ішемічна хвороба серця. Також відмовитися від кави з лимоном варто вагітним жінкам і тим, які годують грудьми.

Якщо у вас немає протипоказань, то споживати каву потрібно не більше 1-2 чашок на день. Пам'ятайте, що каву з лимоном не можна пити натщесерце, оскільки можуть виникнути проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Також не рекомендується пити каву у вечірню годину.

Психологічний тест! Улюблена пора року може багато розповісти про вашу сутність

середа, 24 квітень 2024, 14:13

Пропонуємо прийти психологічний тест, який допоможе розкрити вашу справжню сутність. Виберіть свою улюблену пору року для відпочинку: весну, літо, осінь або зиму. Відповідь вкаже на ваші унікальні характеристики, передають Патріоти України. Людей, які...

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...