Навіщо в квітковий горщик додають корицю - секретний лайфхак досвідчених господинь

Кожна любителька квітів хоче, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, допоможе виростити ідеальні квіти на підвіконні - і це кориця. Приправа, виявляється, дуже корисна для кімнатних квітів, передають Патріоти України.

Навіщо в квітковий горщик додають корицю - секретний лайфхак

Навіть якщо ви роками вирощували вазони, цього ви точно не знали. Щоб без надмірних зусль та турбот виростити красиву квітку, досить в вазон додати половину чайної ложки кориці. Спеція дозволить запобігти розвитку інфекцій та грибків, які повільно вбивають рослину й не дають їй розвиватися.

Також кориця допоможе "реанімувати" квітку, якщо вона погано перенесла зиму. Для цього необхідно акуратно зробити в землі невеликі поглиблення і в кожне налити столову ложку розчину з корицею. Важливо не пошкодити коріння, коли будете робити ямочки.

Чим корисна кориця для квітів - невідомі факти

Така улюблена кондитерами спеція має ряд корисних властивостей, а саме стимулює ріст та захищає від паразитів. Вважається, що кориця має антисептичну дію, що дозволяє захистити рослину від грибкових захворювань.

Рекомендується нанести спецію на стовбур при пересадці в новий грунт. Приправа допомагає боротися з грунтовими грибковими хворобами. До речі, завдяки цій властивості корицю можна використовувати і для розсади.

Як підгодувати кімнатні квіти корицею - ідеальний рецепт настоянки

Цей простий розчин допоможе вам виростити міцну та здорову рослину. Вам знадобиться половина чайної ложки кориці та два літри теплої води. Інгредієнти змішуємо в банці та залишаємо на добу на сонці, після чого поливаємо вазони, але не частіше, ніж два рази на місяць.

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...