
Для переважної більшості смак сала з самого дитинства асоціюється з солоним присмаком. І це не дивно, адже такий продукт найбільш широко поширений і став вже традиційним, передають Патріоти України.
Однак існують і інші способи маринаду сала, часто найнесподіваніші. Сухий посол сала з цукром – один з найбільш незвичайних і цікавих способів приготування всіма улюбленого "делікатесу".
Звернемо увагу, що використання цукру в маринаді може надати салу несподіваний і незвичайний смак. Додавання цукру робить сало м'яким і ніжним. Разом з тим цукор не прибирає до кінця звичайний присмак сала, тому такий спосіб маринаду може сподобатися тим, хто не переносить солоного. Додамо, що тонку пікантність салу з цукром може також додати додавання в маринад часнику.
Багатьом може здатися дивною ідея додавати цукор у маринад разом з салом. Однак це має простий сенс. Ви можете відчути результат, якщо спробуєте такий незвичайний спосіб маринування сала. І цей спосіб особливо буде корисний людям, яким не рекомендована жорстка їжа. Адже в розсолі з додаванням цукру сало ставати ніжним і м'яким.
Не варто забувати, що цукор є виразною смаковою добавкою, тому не варто додавати його занадто багато в розсол. Дослідним шляхом доведено, що кількість цукру, що додається в маринад, не повинна перевищувати 1-1,5% від ваги основного продукту. До того ж цукор в маринаді сприяє формуванню специфічної мікрофлори, а також через нього зростає осмотичний тиск розсолу, при цьому впорядковується концентрація іонів водню.
Порядок дій:
27 жовтня за новим церковним календарем (9 листопада за старим) - день пам'яті преподобного Нестора Літописця Печерського, у народі - Несторів день. За старим стилем - день пам'яті мучеників Назарія, Гервасія і Протасія, мучениці Параскеви Сербської та...
Павуки з'являються у будинку, тому що там є їжа, комфортна температура та вологість. Звісно, їхня поява не тішить господарів, передають Патріоти України. Щоб позбутися непроханих гостей, потрібно підтримувати чистоту, видаляти павутиння, закривати щіли...