Навіщо в сало додають цукор - про хитрий фокус знають лише одиниці!

Для переважної більшості смак сала з самого дитинства асоціюється з солоним присмаком. І це не дивно, адже такий продукт найбільш широко поширений і став вже традиційним, передають Патріоти України.

Однак існують і інші способи маринаду сала, часто найнесподіваніші. Сухий посол сала з цукром – один з найбільш незвичайних і цікавих способів приготування всіма улюбленого "делікатесу".

У чому особливість сала з цукром

Звернемо увагу, що використання цукру в маринаді може надати салу несподіваний і незвичайний смак. Додавання цукру робить сало м'яким і ніжним. Разом з тим цукор не прибирає до кінця звичайний присмак сала, тому такий спосіб маринаду може сподобатися тим, хто не переносить солоного. Додамо, що тонку пікантність салу з цукром може також додати додавання в маринад часнику.

Для чого при засолюванні сала додають цукор

Багатьом може здатися дивною ідея додавати цукор у маринад разом з салом. Однак це має простий сенс. Ви можете відчути результат, якщо спробуєте такий незвичайний спосіб маринування сала. І цей спосіб особливо буде корисний людям, яким не рекомендована жорстка їжа. Адже в розсолі з додаванням цукру сало ставати ніжним і м'яким.

Що дає цукор в засолюванні

Не варто забувати, що цукор є виразною смаковою добавкою, тому не варто додавати його занадто багато в розсол. Дослідним шляхом доведено, що кількість цукру, що додається в маринад, не повинна перевищувати 1-1,5% від ваги основного продукту. До того ж цукор в маринаді сприяє формуванню специфічної мікрофлори, а також через нього зростає осмотичний тиск розсолу, при цьому впорядковується концентрація іонів водню.

Як солити сало з цукром

Порядок дій:

  • Розріжте обраний шматок сала на частини не більше 10 см;
  • Підготовлені шматочки обваляйте в цукрі і сховайте в спеціальний посуд (харчовий контейнер);
  • В результаті цукор позбавить сало від зайвої рідини і додасть шматочкам більш ніжний смак.
Джерело: Главред

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...