Навіщо втикати гвоздику в цибулю - хитрість, про яку ви ще не знали

Небагато спецій можуть похвалитися таким широким спектром застосування, як гвоздика. Засушені бутони гвоздики додають рецепти глінтвейну, маринованих грибів або риби під маринадом, передають Патріоти України.

Гвоздика – та сама пряність, яка користується популярністю у всьому світі. Не залишилася осторонь і кулінарна столиця Франції.

Саме французам треба дякувати за їхній чудовий винахід – цибулина клуте, що дослівно перекладається як цибулина, оббита цвяхами. У звичайну почищену цибулину, яку, зрозуміло, попередньо слід очистити від лушпиння, встромляють кілька гвоздикових бутонів.

Їхня точна кількість невідома, у цій справі слід орієнтуватися на власний смак, проте 5-6 штучок буде цілком достатньо.

Таку цибулину додають у процесі приготування різних страв – супів, гарнірів, м’ясних чи рибних страв, а по завершенні готування легко витягають її з каструлі або сотейника.

Завдяки додаванню цибулини клуте обід або вечеря набуває особливого аромату. При цьому нікому в тарілці не зустрінеться гіркуватий та пряний бутон.

Городинкам на замітку: Обов'язково зробіть це перед посадкою цибулі під зиму - і результат вас приголомшить

вівторок, 4 жовтень 2022, 0:28

У осінньої висадки цибулі на дачі є свої плюси та мінуси. Досвідчені городники радять тим, хто вирішив це зробити перед настанням холодів, додатково обробити цибулини, передають Патріоти України. Автори «Дачника» стверджують, що спосіб обробки цибулі ...

А ви це знали? Чому небезпечно постійно відкладати будильник вранці

вівторок, 4 жовтень 2022, 0:09

Нерідко буває, що вранці, коли дзвонить будильник, ми відкладаємо свій підйом, переводячи його на новий час - якщо розібратися, таким чином ми самі створюємо собі неприємності, пов'язані як з психологічним, так і фізичним здоров'ям, передають Патріоти...