Навіщо втикати гвоздику в цибулю - хитрість, про яку ви ще не знали

Небагато спецій можуть похвалитися таким широким спектром застосування, як гвоздика. Засушені бутони гвоздики додають рецепти глінтвейну, маринованих грибів або риби під маринадом, передають Патріоти України.

Гвоздика – та сама пряність, яка користується популярністю у всьому світі. Не залишилася осторонь і кулінарна столиця Франції.

Саме французам треба дякувати за їхній чудовий винахід – цибулина клуте, що дослівно перекладається як цибулина, оббита цвяхами. У звичайну почищену цибулину, яку, зрозуміло, попередньо слід очистити від лушпиння, встромляють кілька гвоздикових бутонів.

Їхня точна кількість невідома, у цій справі слід орієнтуватися на власний смак, проте 5-6 штучок буде цілком достатньо.

Таку цибулину додають у процесі приготування різних страв – супів, гарнірів, м’ясних чи рибних страв, а по завершенні готування легко витягають її з каструлі або сотейника.

Завдяки додаванню цибулини клуте обід або вечеря набуває особливого аромату. При цьому нікому в тарілці не зустрінеться гіркуватий та пряний бутон.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...