
Небагато спецій можуть похвалитися таким широким спектром застосування, як гвоздика. Засушені бутони гвоздики додають рецепти глінтвейну, маринованих грибів або риби під маринадом, передають Патріоти України.
Гвоздика – та сама пряність, яка користується популярністю у всьому світі. Не залишилася осторонь і кулінарна столиця Франції.
Саме французам треба дякувати за їхній чудовий винахід – цибулина клуте, що дослівно перекладається як цибулина, оббита цвяхами. У звичайну почищену цибулину, яку, зрозуміло, попередньо слід очистити від лушпиння, встромляють кілька гвоздикових бутонів.
Їхня точна кількість невідома, у цій справі слід орієнтуватися на власний смак, проте 5-6 штучок буде цілком достатньо.
Таку цибулину додають у процесі приготування різних страв – супів, гарнірів, м’ясних чи рибних страв, а по завершенні готування легко витягають її з каструлі або сотейника.
Завдяки додаванню цибулини клуте обід або вечеря набуває особливого аромату. При цьому нікому в тарілці не зустрінеться гіркуватий та пряний бутон.
Оптичні ілюзії – це зображення, які мозок може трактувати по-різному. Подібні візуальні тести використовують у популярній психології для аналізу підсвідомих реакцій. Вони не є науковою діагностикою, проте допомагають краще зрозуміти себе. Дивіться зобр...
Поколювання в ногах, ніби повзають крихітні мурахи, зазвичай не є небезпечним і з’являється через тимчасовий тиск на нерв. Але якщо симптоми виникають часто, тривають довше кількох хвилин або супроводжуються слабкістю м’язів - це привід звернутися до л...