Навіщо зубну пасту наносять на нігті - японський трюк, який здивує кожного

Японці відомі своїм прискіпливим ставленням до власного вигляду і креативним підходом до догляду за зовнішністю. Тому вони мають кілька ефективних лайфхаків навіть на такий випадок, як пожовтіння нігтів, передають Патріоти України.

Як пише видання Sante Plus, нігті можуть жовтіти через постійне застосування кольорових покриттів, брак кальцію чи вітамінів, куріння, побутову хімію та масу інших причин. Виправити цей косметичний дефект допоможе зубна паста.

Як відбілити нігті зубною пастою

Щоби скористатись перевагами пасти на нігтях, нанесіть її тонким шаром на кожен ніготь і залиште як своєрідну маску на 2-5 хвилин. Після цього нігтьові пластини варто обробити м’якою щіткою, промити теплою водою і зволожити олією – натуральною рослинною (кокосовою мигдальною, касторовою, тощо) або спеціальною косметичною. Додаткова користь від цього способу – завдяки вмісту кальцію зубна паста робить нігті більш міцними.

Чим може допомогти харчова сода

Сода добре справляється з механічними забрудниками, такими як залишки лаків для нігтів чи плям від нікотинового диму. Візьміть столову ложку соди і змішайте її з невеликою кількістю води, щоби отримати негусту пасту. Наносьте цей засіб на нігті за допомогою м’якої щітки і акуратно, без натискання, втирайте у нігтьову пластину. Після цього помийте руки теплою водою і нанесіть зволожувальний засіб.

Відбілювання нігтів лимоном

Цитрусовий фрукт допоможе почистити нігті після якоїсь діяльності, як приготування страв, багатих на спеції, чи робота із землею. Для цього достатньо зняти з лимона шкірку і потерти нігті її внутрішнім боком. Також можна нанести на нігтьову пластину кілька крапель лимонного соку. Але таку маску не можна тримати довше двох хвилин через її високу кислотність. Після такого догляду вашим рукам точно знадобиться відновлення і зволоження.

Ванночка із перекису водню

Швидкий спосіб повернути нігтям білизну без тертя – це ванночка із перекисом водню. Спершу налийте у миску гарячої води і потримайте у ній руки 10 хвилин. Після цього занурте нігті у іншу миску із аптечним перекисом водню. 5 хвилин буде достатньо, щоби домогтись чудового результату. Наприкінці нанесіть зволожувальний засіб.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...