Навіть безалкогольні: ТОП-3 продуктів, які при перевірці проміле в крові покажуть позитивний результат

Ряд продуктів і препаратів не мають ніякого відношення до спиртного, але залишають проміле в крові.

Більшість нормальних водіїв не наважаться сісти за кермо в нетверезому стані. По-перше, це може бути призвести до ДТП. По-друге, ніхто при здоровому глузді не хоче позбутися водійських прав. На жаль, бувають ситуації, коли водієві може «прилетіти» навіть за те, чого він в принципі не робив. А все тому, що ряд продуктів і препаратів хоч і не мають ніякого відношення до спиртного, та залишають проміле в крові, інформують Патріоти України.

1. Ліки


В першу чергу це ліки

На біду для автомобілістів, багато лікарських препаратів в своєму складі містять алкоголь. Тому в разі вживання будь-яких препаратів перед поїздкою на автомобілі, настійно рекомендується ознайомитися з рецептом і інструкцією. Якщо в ліках міститься етанол, то найкращим в такій ситуації буде відмовитися від поїздки. Крім того, є ряд препаратів, які «вибивають» проміле на апаратурі поліціх, навіть не маючи спирту в своєму складі. До таких належать: Етол, мікроцид, пертусін, новакаїн, левоміцетін.

2. Освіжувачі порожнини рота


Невинна на вигляд штука

Олія оливкова також здатна показати на апаратурі до 0.5 проміле, що буде дуже поганим збігом обставин для будь-якого автомобіліста. Примітно, що алкоголь в цьому випадку не потрапляє в кров, а міститься лише в диханні, яке якраз і потрапляє в трубку апаратури інспектора. Правда, все це можливо тільки в тій ситуації, якщо обполоснути рот освіжувачем безпосередньо перед поїздкою.

3. Квас і кисломолочні продукти


Квас містить спирт

Квас є тим продуктом, який дійсно може містити невеликий процес спирту, якщо при його створенні використовувалися продукти бродіння. Для того, щоб переконатися в цьому, варто перевірити етикетку. Навіть квас зі спиртом не завжди виб'є проміле на датчику поліцейського. Однак, ситуацію з аналізом може погіршити співвідношення зросту і маси тіла водія, проблеми з роботою печінки, а також порушення в сечовидільній системі.

Примітка : в цьому квасі буде 0.8-1.2% спирту, в іншому випадку це лише напій зі смаком квасу.


Молоко може бути небезпечним для водія

У кисломолочних продуктах також є деякий відсоток спирту, який залежить від ступеня витримки. Найважливіше те, що порушення правил зберігання або вихід терміну придатності здатні збільшити вміст спирту в молочної продукції до 3%. Такого «молочка» буде цілком достатньо для того, щоб зійти для алкотестера за п'яного протягом наступної чверті години.

А ще: безалкогольне пиво


Краще не треба

Від вживання безалкогольного пива перед поїздкою також настійно рекомендується відмовитися. Проміле в крові таке пиво швидше за все не покаже. Однак, в разі зупинки інспектором ДПС неприємної розмови на тему сп'яніння не уникнути точно. Все тому, що незважаючи на уявну нешкідливість, відповідний запах дана група напоїв все одно залишає. Як підсумок - краще не спокушати долю. Один тільки запах пива може змусити інспектора відправити автомобіліста на огляд. А це непотрібна втрата часу для більшості людей.

Кава та какао з новою силою "схопилися" за смаки споживачів: Американський дієтолог пояснює, який з двох напоїв корисніший для здоров'я

неділя, 19 травень 2024, 5:40

Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today. За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості. За даним...

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...