Навіть на вигляд дуже апетитно! Натуральний домашній сальтисон - точно припаде вам до смаку

Сальтисон - страва, схожа на ковбасу. Готується з різного відвареного м'яса з додаванням желатину. Виходить смачною і досить красиво виглядає. Можна використовувати замість ковбаси для перекусу або подати на додаток до святкової м'ясної нарізки, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 3 кілограми свинячої рульки
  • 1 кілограмів м'яса
  • 3 літри води
  • 2 столові ложки солі
  • 5 грамів желатину
  • спеції

Починаємо приготування:

  1. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, спеції і кладемо м'ясо. Доводимо знову до кипіння і варимо 3 години.
  2. У миску кладемо желатин і заливаємо водою. Залишаємо набрякнути.
  3. М'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо шматочками.
  4. Форму застилаємо харчовою плівкою. Кладемо шматочок шкури і кладемо м'ясо. Добре ущільнюємо його.
  5. Желатин розтоплюємо і змішуємо з бульйоном, додаємо до заготівлі. Знову добре ущільнюємо. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник. Найкраще зверху поставити невеликий тягарець.
  6. Готову страву подаємо до столу.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрети найсмачнішого гарніру

субота, 4 травень 2024, 7:14

Розповідаємо, як приготувати ніжне картопляне пюре в домашніх умовах, якими хитрощами користуються кухарі, і що додати до картоплі, щоб отримати неповторний гарнір, передають Патріоти України. Картопляне пюре – універсальний гарнір, який подобається і...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...