
У грузинській кухні яєчня чирбулі посідає особливе місце. Страву готують зі свіжих яєць у соусі з волоських горіхів на основі томатів з цибулею, часником, зеленню та традиційними грузинськими спеціями, передають Патріоти України.
Досить простий рецепт, у якому основний акцент робиться на помідори та трави, пропонують кулінари сайту «Домашній».
Найкраще використовувати свіжі томати, але в холодну пору року через відсутність таких підійдуть і консервовані у власному соку. Готується така страва швидко, менш ніж за пів години.
Яєчня чирбулі
Продукти
3 яйця;
1 цибулина;
30 г вершкового масла;
2 ст. л. кукурудзяного борошна;
3 великі помідори (можна замінити консервованими томатами у власному соку);
0,5 ст. окропу;
2 зубчики часнику;
сіль та свіжомелений перець — до смаку;
невеликий пучок базиліка;
Приготування
Розтопити вершкове масло на сковороді, нарізати дрібними кубиками і обсмажити на невеликому полум'ї цибулю, поки вона не стане прозорою.
Потім у сковороду додається кукурудзяне борошно.
Свіжі помідори бланшувати та зняти з них шкірку. Томати грубо нарізаються й додатково розминаються вилкою. Готувати їх потрібно разом з цибулею на середньому вогні, поки маса злегка не загусне.
У помідори з цибулею заливають окріп та нарізаний часник. У масу додається сіль та чорний перець до смаку. Такий соус потрібно уварювати протягом семи хвилин.
За допомогою ложки потрібно зробити в соусі три заглиблення, в кожне з них розбити по яйцю, щоб вони залишилися по можливості цілими. У цей момент до соусу додаються листочки базиліка. Чирбулі готується на повільному вогні без кришки. Достатньо кількох хвилин. Білок повинен трохи побіліти, а жовток в оригінальному рецепті залишається рідким.
При подачі грузинську яєчню посипають рубаним базиліком.
Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...
Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...