Навіть не уявляєте, як це смачно! Як приготувати смачну грузинську яєчню чирбулі

У грузинській кухні яєчня чирбулі посідає особливе місце. Страву готують зі свіжих яєць у соусі з волоських горіхів на основі томатів з цибулею, часником, зеленню та традиційними грузинськими спеціями, передають Патріоти України.

Досить простий рецепт, у якому основний акцент робиться на помідори та трави, пропонують кулінари сайту «Домашній».

Найкраще використовувати свіжі томати, але в холодну пору року через відсутність таких підійдуть і консервовані у власному соку. Готується така страва швидко, менш ніж за пів години.

Яєчня чирбулі

Продукти
3 яйця;
1 цибулина;
30 г вершкового масла;
2 ст. л. кукурудзяного борошна;
3 великі помідори (можна замінити консервованими томатами у власному соку);
0,5 ст. окропу;
2 зубчики часнику;
сіль та свіжомелений перець — до смаку;
невеликий пучок базиліка;
Приготування
Розтопити вершкове масло на сковороді, нарізати дрібними кубиками і обсмажити на невеликому полум'ї цибулю, поки вона не стане прозорою.
Потім у сковороду додається кукурудзяне борошно.
Свіжі помідори бланшувати та зняти з них шкірку. Томати грубо нарізаються й додатково розминаються вилкою. Готувати їх потрібно разом з цибулею на середньому вогні, поки маса злегка не загусне.
У помідори з цибулею заливають окріп та нарізаний часник. У масу додається сіль та чорний перець до смаку. Такий соус потрібно уварювати протягом семи хвилин.
За допомогою ложки потрібно зробити в соусі три заглиблення, в кожне з них розбити по яйцю, щоб вони залишилися по можливості цілими. У цей момент до соусу додаються листочки базиліка.
Чирбулі готується на повільному вогні без кришки. Достатньо кількох хвилин. Білок повинен трохи побіліти, а жовток в оригінальному рецепті залишається рідким.
При подачі грузинську яєчню посипають рубаним базиліком.

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

Чому ми забуваємо, навіщо прийшли у кімнату - "ефект дверного отвору"

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:29

Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...