Навіть не уявляєте, як це смачно! Картопля з тюфтельками в духовці - кілька варіантів гарячої страви

Картопля з тюфтельками в духовці - смачна, ситна і неймовірно смачна страва. Її можна приготувати і в будні, і з нагоди якогось свята. Від вас потрібні мінімальні затрати часу і продуктів. Бажаємо успіхів в кулінарних справах, передають Патріоти України.

Картопля з тюфтельками в духовці: покроковий рецепт

Продуктовий набір:
  • 100 г сиру;
  • 5-6 картоплин;
  • спеції (перець, сіль);
  • 100 мл томатного соусу;
  • тефтелі – 15-20 шт.;
  • 1/5 склянки масла рослинного.
  • Інструкція по приготуванню

    Крок №1. Видаляємо шкірку з картоплі. Плоди промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Подрібнену картоплю кладемо на розігріту сковороду. Обсмажуємо, використовуючи масло. Вогонь повинен бути великим. Це прискорить процес смаження і утворення рум'яної скоринки.

    Крок №2. Беремо скляну форму для запікання. Викладаємо обсмажені шматочки картоплі. Розподіляємо їх по всій поверхні дна.

    Крок №3. Тепер переходимо до тефтелі. Можна використовувати готовий фарш, але краще зробити його власноруч. Свинину чи яловичину пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо подрібнену цибулю, рубану зелень, одне яйце, спеції, трохи часнику і панірувальних сухарів. З фаршу формуємо середні за розміром кульки. Укладаємо їх у форму поверх картоплі.

    Крок №4. Хочете, щоб страва покривала рум'яна кірочка? Тоді посипаємо картоплю і м'ясні кульки тертим сиром.

    Крок №5. Розігріваємо духовку (180 °C). Відправляємо в неї форму з вмістом. Картопля з тюфтельками в духовці буде готуватися близько години. За 10 хвилин до закінчення процесу посипаємо блюдо ще одним шаром тертого сиру.

    Крок №6. Дістаємо з духовки картопельку з тюфтельками. Розподіляємо страву по тарілках, посипавши рубаною зеленню. Можна запрошувати домочадців до столу.

    Картопля з тюфтельками в духовці в сметанному соусі

    Необхідні інгредієнти:

    • середня цибулина;
    • 1 ст. л томат. пасти;
    • часник – пара зубчиків;
    • 1 кг картоплі;
    • улюблені спеції;
    • 60 г рису;
    • 170 мл сметани;
    • м'ясний фарш – 450 р.

    Практична частина:

    1. У мисці з'єднуємо подрібнений часник, пасту і майонез. Додаємо улюблені спеції, перемішуємо.
    2. Промиту і очищену картоплю подрібнюємо часточками. Якщо бульби дрібні, то просто розрізаємо навпіл. Підсолюємо. У чашку з картоплею викладаємо 2/3 приготовленої раніше сметанної суміші. Що далі? Треба це все перемішати.
    3. У чашку з фаршем, додаємо зварений рис. Туди ж викладаємо подрібнену цибулю. Солимо. Можна посипати фарш перцем. Яйце в даному випадку використовувати не треба – тефтелі будуть тримати форму завдяки рісу. Чистими і мокрими руками починаємо катати м'ясні кульки. З наявного у нас кількості продуктів вийде 8-9 тефтелек.
    4. Беремо жароміцну форму. Її дно обмазуємо маслом. Викладаємо половину картопляних скибочок. Поверх них будуть розташовуватися тефтелі. Другою половиною часточок картоплі заповнюємо простір між м'ясними кульками. Залишилася сметанною сумішшю поливаємо блюдо. Все це запечатуємо фольгою.
    5. Форму з розташованими в ній інгредієнтами ставимо в розігріту духовку. Щільно закриваємо дверцята. При 180 °C картопля з тюфтельками в духовці буде випікатися 60 хвилин. Можна зайнятися домашніми справами, але не забудьте зняти фольгу за 20 хвилин до закінчення процесу смаження. Готову страву розподіляємо по порційних тарілках. Бажаємо всім приємного апетиту!

    Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

    понеділок, 9 червень 2025, 19:56

    Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

    Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

    понеділок, 9 червень 2025, 19:30

    Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...