Картопля з тюфтельками в духовці - смачна, ситна і неймовірно смачна страва. Її можна приготувати і в будні, і з нагоди якогось свята. Від вас потрібні мінімальні затрати часу і продуктів. Бажаємо успіхів в кулінарних справах, передають Патріоти України.
Крок №1. Видаляємо шкірку з картоплі. Плоди промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Подрібнену картоплю кладемо на розігріту сковороду. Обсмажуємо, використовуючи масло. Вогонь повинен бути великим. Це прискорить процес смаження і утворення рум'яної скоринки.
Крок №2. Беремо скляну форму для запікання. Викладаємо обсмажені шматочки картоплі. Розподіляємо їх по всій поверхні дна.
Крок №3. Тепер переходимо до тефтелі. Можна використовувати готовий фарш, але краще зробити його власноруч. Свинину чи яловичину пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо подрібнену цибулю, рубану зелень, одне яйце, спеції, трохи часнику і панірувальних сухарів. З фаршу формуємо середні за розміром кульки. Укладаємо їх у форму поверх картоплі.
Крок №4. Хочете, щоб страва покривала рум'яна кірочка? Тоді посипаємо картоплю і м'ясні кульки тертим сиром.
Крок №5. Розігріваємо духовку (180 °C). Відправляємо в неї форму з вмістом. Картопля з тюфтельками в духовці буде готуватися близько години. За 10 хвилин до закінчення процесу посипаємо блюдо ще одним шаром тертого сиру.
Крок №6. Дістаємо з духовки картопельку з тюфтельками. Розподіляємо страву по тарілках, посипавши рубаною зеленню. Можна запрошувати домочадців до столу.
Необхідні інгредієнти:
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Роками кефір вважався мало не панацеєю від багатьох проблем зі здоров'ям та надійним помічником у схудненні. Особливо міцно вкорінився в свідомості багатьох міф про чудодійну силу кефіру, випитого на ніч. В який головний міф про кефір вірять чимало з н...