Навіть сліду не залишиться: ТОП-3 способи, як прибрати стару жирну пляму без прання

На застіллі під час святкування чи вдома на кухні – неважливо, де ви залишили собі жирний слід на улюбленому одязі, тому що це однаково може засмутити. Адже позбутися таких забруднень буває нелегко. Особливо, якщо вони несвіжі, а вже задавнені. Тоді проблема, як вивести застарілу жирну пляму, може стати справжньою головоломкою, передають Патріоти України.

Проте не спішіть опускати руки і ні в якому разі не "списуйте" улюблену блузку чи штани до рівня "лише для домашнього використання". Адже вихід завжди знайдеться. Главред спробував розібратися, чим можна вивести стару жирну пляму. Пропонуємо три способи, які входять до найпопулярніших.

Гліцерин

Одним із способів, як вивести жирну пляму, яка не випралася, є застосування гліцерину. Потрібно нанести невелику кількість речовини на забруднену ділянку і залишити на пів години. Коли цей час мине, протерти чистою ганчіркою або ватним диском.

Скипидар і нашатирний спирт

Потрібно приготувати суміш з цих двох інгредієнтів. В отриманий розчин вмочити ватний диск і щедро обробити жирну пляму. Потім залишити одяг на 3 години. Залишки розчину можна прибрати з одягу, виправши забруднене місце у воді, або ж можна повністю випрати річ.

Очищений бензин або скипидар

Потрібно обробити речовиною застарілу пляму від жиру. Потім забруднене місце накрити двома шматками чистої тканини зверху і знизу і залишити ненадовго.

Потім потрібно буде випрати ту частину речі, на якій ви застосували бензин або скипидар. Але через сильний запах цих речовин можливо все таки знадобиться випрати річ повністю. Перед застосуванням запропонованих методів краще пересвідчитися, чи не є ваша річ настільки делікатною, що для неї це може зашкодити.

Також буде краще спочатку перевірити дію зазначених речовин на вашу річ на непомітному місці зі зворотної сторони одягу. Звертайте увагу, чи не змінилася структура або колір речі після нанесення засобу.

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...

Психологи радять для перезавантаження: Якщо на душі дуже важко – повторюйте собі ці фрази

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:40

Можливо, ви зараз переживаєте хворобливе розлучення або зраду, може бути, зруйнувалися ваші плани, пов'язані із заробітком, бізнесом, переїздом. Може просто накотила зелена туга, і все довкола здається безпросвітним. Буває, що перед вами розкинулася чо...