Названо дві небезпечніші олії для смаження - неочікувана відповідь

З приводу того, яка олія є кориснішою та безпечнішою, а також на якій з них найкраще смажити їжу, ведеться багато суперечок. Дуже часто господині не надають цьому особливого значення і обирають перше, що трапляється під руку. Утім, чи правильно це - потрібно з`ясувати, передають Патріоти України.

У одному з блогів про нутриціологію (nutrinatik_ua) в Instagram була опублікована інформація щодо того, на якій олії можна смажити їжу, а на якій категорично заборонено.Як повідомляється, найбільш небезпечні олії для смаження – соняшникова та кукурудзяна. Саме ці два види олій є лідерами за кількістю поліненасичених жирів і точка їх димлення не підходять для термічної обробки.

Натомість, якщо ви хочете посмажити їжу та водночас зберегти у ній якомога більше користі, обирайте для цього рафіновані олії. Чудовим прикладом буде:

  • масло ГХІ чи звичайне топлене масло
  • кокосова рафінована олія
  • оливкова рафінована олія
  • олія виноградних кісточок
  • олія авокадо
  • рисова олія
  • арахісова олія
  • вершкове масло жирністю 82.7%
  • смалець

Бережіться! Лікар назвав п’ять основних симптомів раку, з якими багато хто не піде на обстеження

вівторок, 20 травень 2025, 0:28

Лікар Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS) Сурадж Кукадія розкрив п’ять ключових ознак раку і порадив звернутися до терапевта загальної практики негайно, якщо у вас є будь-які з цих симптомів, передають Патріоти України. За слова...

Це здивує! Вживання цього вітаміну знижує ризик утворення каменів у нирках на 22%

понеділок, 19 травень 2025, 23:52

Ніацин, або вітамін B3 може допомогти зменшити ризик розвитку каменів у нирках. Є певні продукти харчування, які містять цей мікроелемент та сприяють покращенню здоров'я, передають Патріоти України посиланням на сайт Eating well. Ніацин є важливою пож...