З приводу того, яка олія є кориснішою та безпечнішою, а також на якій з них найкраще смажити їжу, ведеться багато суперечок. Дуже часто господині не надають цьому особливого значення і обирають перше, що трапляється під руку. Утім, чи правильно це - потрібно з`ясувати, передають Патріоти України.
У одному з блогів про нутриціологію (nutrinatik_ua) в Instagram була опублікована інформація щодо того, на якій олії можна смажити їжу, а на якій категорично заборонено.Як повідомляється, найбільш небезпечні олії для смаження – соняшникова та кукурудзяна. Саме ці два види олій є лідерами за кількістю поліненасичених жирів і точка їх димлення не підходять для термічної обробки.
Натомість, якщо ви хочете посмажити їжу та водночас зберегти у ній якомога більше користі, обирайте для цього рафіновані олії. Чудовим прикладом буде:
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...