Названо дві небезпечніші олії для смаження - неочікувана відповідь

З приводу того, яка олія є кориснішою та безпечнішою, а також на якій з них найкраще смажити їжу, ведеться багато суперечок. Дуже часто господині не надають цьому особливого значення і обирають перше, що трапляється під руку. Утім, чи правильно це - потрібно з`ясувати, передають Патріоти України.

У одному з блогів про нутриціологію (nutrinatik_ua) в Instagram була опублікована інформація щодо того, на якій олії можна смажити їжу, а на якій категорично заборонено.Як повідомляється, найбільш небезпечні олії для смаження – соняшникова та кукурудзяна. Саме ці два види олій є лідерами за кількістю поліненасичених жирів і точка їх димлення не підходять для термічної обробки.

Натомість, якщо ви хочете посмажити їжу та водночас зберегти у ній якомога більше користі, обирайте для цього рафіновані олії. Чудовим прикладом буде:

  • масло ГХІ чи звичайне топлене масло
  • кокосова рафінована олія
  • оливкова рафінована олія
  • олія виноградних кісточок
  • олія авокадо
  • рисова олія
  • арахісова олія
  • вершкове масло жирністю 82.7%
  • смалець

Покладіть бананову шкірку в холодильник - цей трюк допоможе за 15 хвилин

вівторок, 11 листопад 2025, 19:07

Інтернет повний дивовижних домашніх засобів. Один із них - бананова шкірка, яка може допомогти позбутися головного болю та напруги всього за 15 хвилин, передають Патріоти України. Банани багаті на калій, магній, вітамін B6 та антиоксиданти. Шкірка, хоч...

Чому у вас проблеми з коханням? Цей швидкий психологічний тест все пояснює

вівторок, 11 листопад 2025, 18:15

Деяким людям щастить у коханні, а іншим важко в особистому житті. Причина часто не в удачі, а в нас самих: ми несвідомо саботуємо стосунки або обираємо неправильних партнерів. Цей психологічний тест допоможе зрозуміти ваші схильності, передають Патріот...