Названо фрукт, який допоможе людям з зайвою вагою уникнути проблем із серцем

Вчені заявили, що люди з зайвою вагою, які споживають авокадо, мінімізують ризики серцевих ускладнень. Про це йдеться у дослідженні науковців університету штату Пенсильванія (США), опублікованому в науковому журналі Eurek Alert, повідомляють Патріоти України.

За словами спеціалістів, вживання одного авокадо за день знижує рівень холестерину в крові. Так, в експерименті взяли участь 45 добровольців, які мають надлишкову вагу. Всі вони два тижні перебували на однаковій дієті, це повинно було більш-менш вирівняти особливості організмів.

Потім піддослідних розділили на три різних групи. Упродовж п'яти тижнів вони дотримувалися однієї з трьох дієт: з низьким вмістом жирів, з помірним вмістом жирів або помірним, але з додаванням в щоденний раціон одного авокадо.

Що показав експеримент?

Після закінчення експерименту вчені виміряли у пацієнтів рівень ліпопротеїнів низької щільності, які є основними переносниками "поганого" холестерину.

Також науковці проаналізували кількість окислених ліпопротеїнів, які запускають ланцюгову реакцію, що сприяє розвитку атеросклерозу. Як виявилось після дієти з авокадо у третьої групи обидва показники були значно нижчі, ніж на початку дослідження.

Окрім того, у цих учасників спостерігався більш високий рівень лютеїну, який має властивості антиоксиданту, а також захищає ліпопротеїни від окислення.

Користь авокадо

Авокадо – це джерело безцінних вітамінів, мікроелементів і корисних речовин. Він покращує роботу серця, нормалізує гормональний баланс і має ще багато переваг для здоров'я. За свою поживність плід був занесений в Книгу рекордів Гіннеса.

Корисні та лікувальні властивості фрукта:

  • при анемії, цукровому діабеті, раку, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку.
  • при захворювань серця, зокрема: інфаркту, атеросклерозу, гіпертонії і недокрів’я.
  • знижує дратівливість, втому, сонливість та збільшує концентрацію, працездатність.
  • сприятливо впливає на стан нервової системи.
  • покращує гормональний баланс, зір та запобігає артриту.
  • сприятливо діє на шкірні покриви, розгладжує дрібні зморшки, зменшує розміри запалених ділянок від псоріазу, вугрової висипки і екземи.
  • захищає клітини організму від впливу радикалів і омолоджує їх.

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...

Ви будете здивовані! Що бачать коти й собаки, коли дивляться телевізор

вівторок, 23 квітень 2024, 14:56

Власники домашніх тварин, напевно, неодноразово помічали, як коти й собаки дивляться телевізор. От так от, як люди - сідають біля нього і дивляться. Дехто вважає, що тварини бачать у телевізорі те саме, що й люди. А дехто замислюється, що ж насправді м...