Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину, а також підтримує загальне здоров’я організму, передають Патріоти України.
Манго багате на калій — мінерал, який розслабляє судини та полегшує кровообіг. До того ж, воно містить антиоксиданти, які зміцнюють судинні стінки й покращують їхню еластичність.
Фрукт містить пектин та інші види розчинної клітковини, які виводять надлишки холестерину з організму. Також у складі манго є мангіферин — потужний антиоксидант, який підтримує здоровий баланс ліпідів і бореться із запаленнями.
Манго — джерело вітаміну C, бета-каротину та вітаміну А, які захищають клітини від пошкоджень, покращують зір та зволожують шкіру. А ферменти, зокрема амілаза, полегшують травлення.
Людям із цукровим діабетом чи інсулінорезистентністю варто вживати манго помірно. Через високий глікемічний індекс фрукт може спричинити стрибки цукру в крові. Краще поєднувати його з білками чи жирами — наприклад, з горіхами, насінням чи йогуртом.
Наші рішення кажуть про нас більше, ніж здається на перший погляд, передають Патріоти України. Подивіться на три курки. Не думайте занадто довго. Просто виберіть ту, яка відразу привернула вашу увагу — і читайте розшифровку. Ваша підсвідомість вже зн...
Освіжувачі повітря можуть лише тимчасово маскувати запах, а килими та дивани мають здатність вбирати запахи, тому важливо проводити їх ретельне чищення принаймні раз на місяць, передають Патріоти України. Експертка з Clean and Scentsible розповіла, що ...