Названо найкорисніші види риби, які можуть продовжити життя

Ні для кого не секрет, що риба - це дуже корисний та поживний продукт. Він містить у собі цінні вітаміни та макроелементи, які покращують загальне самопочуття. Через це фахівці рекомендують їсти рибу хоча б два рази на тиждень, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість вам про найкорисніші види риби.

Відтак, за словами фахівців, лосось, сардини, оселедець, скумбрія та анчоуси містять у собі унікальні омега-3-ненасичені жирні кислоти. Саме ці вітаміни покращують стан мозку, нервової системи, серця, а також продовжують тривалість життя. Перераховані види риби досить доступні, тож, спеціалісти рекомендують їх їсти принаймні два рази в тиждень.

Окрім цього, дані види риби багаті на селен, цинк, йод, магній, калій, фосфор, залізо, вітамін D і пісний білок. У випадку регулярно вживання продукту, знизиться ризик виникнення серцево-судинних захворювань та стресу.

Як правильно та корисно приготувати рибу?

Для того, що риба не втратила свої корисні властивості, її необхідно правильно приготувати. До рецепту повинні входити: сіль, вода, перець, оливкова олія і сама рибу. Приготувати її можна на пару, деякі види – відварити чи запекти.

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Варто знати! Коли дієта шкодить - ось як скорочення калорій впливає на організм

четвер, 30 жовтень 2025, 17:45

Скорочення калорій стає популярним способом схуднення, але далеко не всі розуміють, як воно впливає на організм. Різке обмеження їжі може мати як короткострокові, так і довгострокові наслідки для здоров’я, передають Патріоти України. Від гормональних з...