Названо найшкідливіше м'ясо, яке потрібно виключити із раціону харчування

Не всі види м'яса можна назвати корисними для здоров'я. Названо продукти, які краще виключити з раціону харчування або хоча б мінімізувати їхнє вживання, передають Патріоти України.

Доктор біологічних наук Леонід Горобець назвав найбільш дієтичне м'ясо. Виявляється, це курятина, індичатина та м'ясо перепілок. В останньому мінімум жиру, проте є корисний білок.

Співробітник Національного науково-природничого музею НАН України зазначив, що м'ясо курей зі шкіркою жовтого відтінку якісніше.

Горобець пояснив, що штучні речовини, які присутні у кормах для тварин, накопичуються в їх організмах і негативно впливають на людей. Експерт пояснив, від якого м'яса краще відмовитись.

"Найбільше шкідливих речовин у нирках, легенях, печінці, а також у жировій тканині. Тому, щоб убезпечити себе, вживати їх не бажано", - пояснив Леонід Горобець.

Фахівець закликав прибирати зайвий жир із бульйону, а також не дуже довго варити кістки, бо в них можуть накопичуватися токсини.

Якщо порівнювати куряче та качине м'ясо, то в другому більше червоних волокон, тому воно складніше перетравлюється. Гусяче м'ясо також важке для шлунка. А ось індичатина перетравлюється досить легко.

"Слід сказати, що у господарствах цим птахам доводиться давати велику кількість антибіотиків — щоб запобігти втратам поголів'я. Тому потенційно не лише нирки, легені, печінка, жир індичок, а й їхнє м'ясо може містити значну кількість медичних препаратів", - цитують аналітика "Факти".

За словами Горобця, у яловичині менше жиру, ніж у свинині, але воно складно перетравлюється. При цьому в поєднанні з печерицями продукт засвоюється краще, незважаючи на стереотип про "важкість" грибів

Ви будете здивовані! Названо вуглевод, який найкраще сприяє зниженню тиску

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:45

Вуглеводи є не ворогом, а важливою частиною здорового харчування. Вони є основним джерелом енергії для організму та забезпечують багато корисних поживних речовин, передають Патріоти України. Якщо у вас високий кров’яний тиск, може виникнути спокуса різ...

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...