Названо найшкідливіше м'ясо, яке потрібно виключити із раціону харчування

Не всі види м'яса можна назвати корисними для здоров'я. Названо продукти, які краще виключити з раціону харчування або хоча б мінімізувати їхнє вживання, передають Патріоти України.

Доктор біологічних наук Леонід Горобець назвав найбільш дієтичне м'ясо. Виявляється, це курятина, індичатина та м'ясо перепілок. В останньому мінімум жиру, проте є корисний білок.

Співробітник Національного науково-природничого музею НАН України зазначив, що м'ясо курей зі шкіркою жовтого відтінку якісніше.

Горобець пояснив, що штучні речовини, які присутні у кормах для тварин, накопичуються в їх організмах і негативно впливають на людей. Експерт пояснив, від якого м'яса краще відмовитись.

"Найбільше шкідливих речовин у нирках, легенях, печінці, а також у жировій тканині. Тому, щоб убезпечити себе, вживати їх не бажано", - пояснив Леонід Горобець.

Фахівець закликав прибирати зайвий жир із бульйону, а також не дуже довго варити кістки, бо в них можуть накопичуватися токсини.

Якщо порівнювати куряче та качине м'ясо, то в другому більше червоних волокон, тому воно складніше перетравлюється. Гусяче м'ясо також важке для шлунка. А ось індичатина перетравлюється досить легко.

"Слід сказати, що у господарствах цим птахам доводиться давати велику кількість антибіотиків — щоб запобігти втратам поголів'я. Тому потенційно не лише нирки, легені, печінка, жир індичок, а й їхнє м'ясо може містити значну кількість медичних препаратів", - цитують аналітика "Факти".

За словами Горобця, у яловичині менше жиру, ніж у свинині, але воно складно перетравлюється. При цьому в поєднанні з печерицями продукт засвоюється краще, незважаючи на стереотип про "важкість" грибів

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...