Названо найшкідливіші продукти з супермаркету - ніколи їх не купуйте!

Для того, щоб зробити запаси продуктів на тиждень, ми найчастіше обираємо супермаркет, адже це досить зручно. Усе розкладене в пачки, пакети або контейнери в окремих відділах, що дає можливість значно зекономити час і довго не шукати потрібну позицію. Але попри велику кількість плюсів такого шопінгу є також і мінуси, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, від яких продуктів у супермаркеті краще відмовитись. Вони не якісні та шкідливі.

Готовий салат в упаковці

В багатьох супермаркетах часто можна побачити пофасовану зелень в пакетах з написом "продукт готовий до вживання". Але, ймовірніше, поверхню листя потрапили бактерії з грунту, які в пакеті розмножуються значно активніше. Це може бути дуже небезпечно, адже є ризик розповсюдження інфекцій. Тому найкращим варіантом буде придбати звичайний салат без пакету і промити його від зайвого бруду вже вдома.

Оброблене м’ясо

Найбільше простору на полицях в магазині завжди займають ковбаси, сосиски та бекон в пачках. І попит на такі продукти є завжди, адже дуже зручно вранці перекусити бутербродом або відварити ввечері сосиски до макаронів. Але ці напівфабрикати є потужними канцерогенами, які лише шкодять нашому здоров'ю. Тому найкращим варіантом буде придбати шматок м'яса і приготувати його вдома самостійно.

Готовий чай в пляшці

Такий бутильований чай містить багато хімії і барвників. В ньому немає жодної користі, лише шкода.

Продукти з різними фруктовими наповнювачами

Обираючи таку їжу потрібно розуміти, що в наповнювачах, які використовують для начинки, немає жодних фруктів або ягід. Це звичайна суміш з консервантів та барвників, яка може негативно вплинути на ваш організм.

Майонез

Магазинний майонез – це одн з найшкідливіших продуктів. Для того, щоб продукт довше зберігався свіжим і мав гарні смакові якості, в нього кладуть різноманітні стабілізатори та консерванти. А також, велику кількість цукру та крохмалю.

Мелені спеції

Якщо на упаковці зі спеціями зображений натуральний кріп, перець, інші трави та прянощі – це зовсім не означає. що вони там є. Недобросовісні виробники дешеві спеції просто посипають глутаматом натрію. Це такий підсилювач смаку, до якого дуже швидко звикаєш. Шкоди він не несе, але й користі також.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...