Названо найшкідливішу частину свинини - її купувати не варто

Свинина - це універсальне м'ясо, яке підходить для приготування різноманітних страв. Воно досить ситне та соковите. Але є й такі частини, які вживати не дуже корисно, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які частини свинини найшкідливіші. Їх не варто використовувати для приготування страв.

Яку свинину краще не купувати

Частини свинини, які вживати не варто, називаються субпродуктами. Сюди належать щоки, вуха, рулька, гомілки – кінцівки. Також хрящі та сухожилля. Усі ці частини дуже жирні і готуються довго.

Яку свинину їсти безпечно

Найкращим м'ясом (першим сортом) є вирізка, корейка та окіст. Тут мінімальна кількість жиру і досить багато поживних речовин для організму. Такі частини ідеально підходять для приготування гуляшу, запікання та смаження.

Якщо потрібно приготувати соковитий і м'який шашлик – найкраще підійде лопатка та ошийок. Дуже вдало таке м'ясо використовувати для приготування фаршу. У таких частинах є прошарок жиру, але він незначний і додає м'ясу соковитості.

Якщо ви любите копчене м'ясо, найкраще використати грудку або підчеревину. Ці частини підходять для смаження стейків.

Всі роблять це неправильно: Коли пити каву, щоб не нашкодити собі

субота, 16 серпень 2025, 12:45

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...

Як зрозуміти, що ваш смартфон зламали - і що робити негайно

субота, 16 серпень 2025, 12:15

Сучасні смартфони оснащені багатьма захисними механізмами, але повністю виключити ризик злому неможливо. Важливо вміти розпізнати перші ознаки вторгнення і швидко реагувати, щоб мінімізувати шкоду, передають Патріоти України. Найпоширеніша загроза — ко...