Названо найшкідливішу частину свинини - її купувати не варто

Свинина - це універсальне м'ясо, яке підходить для приготування різноманітних страв. Воно досить ситне та соковите. Але є й такі частини, які вживати не дуже корисно, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які частини свинини найшкідливіші. Їх не варто використовувати для приготування страв.

Яку свинину краще не купувати

Частини свинини, які вживати не варто, називаються субпродуктами. Сюди належать щоки, вуха, рулька, гомілки – кінцівки. Також хрящі та сухожилля. Усі ці частини дуже жирні і готуються довго.

Яку свинину їсти безпечно

Найкращим м'ясом (першим сортом) є вирізка, корейка та окіст. Тут мінімальна кількість жиру і досить багато поживних речовин для організму. Такі частини ідеально підходять для приготування гуляшу, запікання та смаження.

Якщо потрібно приготувати соковитий і м'який шашлик – найкраще підійде лопатка та ошийок. Дуже вдало таке м'ясо використовувати для приготування фаршу. У таких частинах є прошарок жиру, але він незначний і додає м'ясу соковитості.

Якщо ви любите копчене м'ясо, найкраще використати грудку або підчеревину. Ці частини підходять для смаження стейків.

Якщо вже плануєте: ТОП-5 порід собак, які найкраще підійдуть для господарів-новачків

субота, 6 вересень 2025, 6:12

Стати власником собаки вперше - це захопливий досвід. Хоча може виникнути спокуса обрати щось унікальне або незвичайне, важливо вибрати породу, яка відповідає вашому способу життя, особливо якщо ви новачок у володінні собакою та у відповідальності й зо...

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...