Риба містить багато корисних речовин, тому дієтологи радять вживати її регулярно. Але не всі види будуть однаково корисними для організму.
Доктор біологічних наук Леонід Горобець зазначив, що корисність прісноводної та морської риби залежить від рівня чистоти води, в якій вона зростала. Причому смак морської риби часто погіршують зябра, тому краще викинути їх разом із головами. А у прісноводних риб такої проблеми немає.
Співробітник Національного науково-природничого музею НАН України порадив їсти ікру, в якій багато поживних речовин, вона добре засвоюється. Краще купувати продукт із Аляски, а не Камчатки, щоб не підтримувати російських виробників.
Автор книги "Зоологічна екскурсія супермаркетом" порадив з побоюванням ставитися до масляної риби, бо вона складно перетравлюється. Не варто їсти більше 100 г продукту, щоб не мати проблем зі шлунком. Потенційно небезпечним буде і кларієвий сом, який вирощується у кустарних умовах. У ньому багато токсинів. Сом із хороших акваферм смачний, поживний та безпечний.
Також можна нашкодити здоров'ю через неправильне приготування стейків акули. Проблема не тільки в сечовині, яка міститься в них – її потрібно вміти готувати.
Леонід Горобець наголосив, що знаходив гельмінтів у всіх оселедцях, куплених у магазинах. Зокрема, це скумбрії та салаки. Паразити безпечні після заморозки, тому таку рибу можна вживати. За словами експерта, не всі гельмінти, які паразитують у рибі, є небезпечними.
"Якщо вам трапиться лящ, у якому живе глист лігула, то можна його не викидати, оскільки загрози він не становить. Адже лігули можуть жити лише в рибі та рибоядних птахах", - цитує Горобця "Факти"
Сир – це один із найулюбленіших продуктів, який часто присутній у нашому раціоні. Він не тільки додає смаку стравам, але й містить важливі поживні речовини, які корисні для організму, передають Патріоти України. Однак регулярне споживання сиру може мат...
Олів'є – страва, без якої не обходиться жодне новорічне застілля. Такий салат на свята готують цілі покоління. Але дуже часто господині допускають помилки під час створення такого кулінарного шедевру, що не дає досягти ідеального смаку, передають Патрі...