Про нього треба забути назавжди! Названо найшкідливіший "новорічний" салат, який готують всі

Кожен Новий рік на українському святковому столі традиційно з'являються різні салати, такі як "Олів'є", "Оселедець під шубою", "Крабовий", мариновані страви, нарізки ковбас і сирів, мандарини і шампанське. І хоча такі ситні вечері трапляються нечасто, деякі страви можуть бути дуже небезпечні для здоров'я. Який традиційний салат до Нового року краще не ставити на стіл - читайте нижче, передають Патріоти України.

Медики попереджають, що слабосолона риба, яку купують у несанкціонованих місцях продажу, а також у постачальників без сертифікатів якості може призвести до сильного отруєння організму. Саме з цієї причини відомий всім "оселедець під шубою" є найнебезпечнішим салатом на новорічному столі. Однак, це не єдина шкода цієї страви.

До складу "оселедця під шубою" входить набір відварених овочів, які володіють високим глікемічним індексом. У складі однієї страви вони підвищують рівень цукру в крові. Також салат містить багато солі через оселедець, яка затримує рідину в організмі, що може привести до набряків і збільшення навантаження на серце і судини.

Майонез, яким традиційно заправляють страву, також приносить шкоду. Відмовитися від салату слід людям з преддіабетичним станом або діабетом. Також гастроентеролог і кулінарний блогер Нурія Діанова розповіла, кому "оселедець під шубою" особливо шкідливий.

"Можливо загострення або поява шлунково-кишкових захворювань, таких як холецистит, панкреатит і дуже серйозна харчова депресія. Це і зниження метаболізму – люди будуть втрачати у вазі більшою мірою внаслідок втрати м'язів, а не коштом жирової маси, як повинно бути. Потім, коли почнеться період святкового переїдання, вони ще більше наберуть. Інші супутні захворювання – гіпертонія, цукровий діабет — можуть посилюватися", – наголошує медик. Крім того, оселедець під шубою може спровокувати виникнення алергічних реакцій.

Ходити у брудному не будете, але платіжки стануть набагато меншими: Як заощадити на воді

субота, 18 травень 2024, 8:47

Кожен місяць багато українців з тривогою очікують "приговору" у вигляді у підвищення тарифів, у тому числі і на воду, адже для цього, на жаль, існують об'єктивні причини. Разом з тим заощадження на воді може стати простим завданням для українців, якщо ...

Секрет господинь! Пиріг не буде гірким та підгорілим, якщо додати до ягідної начинки один інгредієнт

субота, 18 травень 2024, 8:09

Соковиті ягоди у випічці - це одночасно смачно та проблемно. Вони здатні витікати з тіста, що робить його вологим, призводить до підгоряння та не дає можливості тісту нормально пропектися. Щоб мінімізувати подібні ризики для випічки, потрібно правильн...