Названо найшкідливіший шоколад, який потрібно виключити із раціону

Мало хто відмовиться від плитки шоколаду - десерт покращує настрій та самопочуття. Але не всі знаю, які ласощі будуть корисними, а від яких краще відмовитися. Названо найшкідливіший шоколад, який потрібно виключити із раціону, передають Патріоти України.

Найкорисніший шоколад

Максимально корисним для здоров'я вважається темний шоколад - через високий відсоток вмісту какао. У ньому міститься теобромін — речовина, що має збуджуючу та психостимулюючу дію. Тому вже після кількох шматочків такого шоколаду людина відчуває приплив енергії та бадьорості.

На упаковках з плитками шоколаду вказано відсоток вмісту какао – чим він буде вищим, тим менше інших добавок, у тому числі цукру. У ньому містяться антиоксиданти, білок та інші корисні речовини. Щоправда, такий продукт гірчитиме, але цей смак – на любителя.

Найшкідливіший шоколад

Дієтологи назвали найшкідливішим шоколадом – білий, через відсутність какао-порошку у складі. У ньому міститься тільки олія какао, цукор, сухе молоко та ароматизатори. У цьому шоколаді повинні бути присутні тверді частинки шоколаду із какао-бобів

Регулярне вживання білого шоколаду може спричинити збільшення тригліцеридів у крові, що підвищує ризик серцево-судинних хвороб. Деякі виробники використовують замість натуральних інгредієнтів замінники.

Якісний білий шоколад повинен містити щонайменше 20% масла какао. В іншому випадку краще відмовитись від шкідливого продукту.

Експерти в галузі харчування радять ретельно вивчати склад шоколаду перед покупкою та вживанням. У деяких містяться небезпечні трансжири, які не засвоюються організмом і негативно впливають на здоров'я. Вони збільшують рівень холестерину в крові та ризик розвитку цукрового діабету, небезпечні для серця та руйнують печінку.

При виборі слід звернути увагу на цукор: він повинен знаходитись у списку компонентів хоча б на третьому місці. У шоколаді не повинно бути дуже багато інгредієнтів.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...