Названо найшкідливіший спосіб приготування їжі - розповідаємо про причини

Серед усіх методів обробки продуктів цей у усі використовують найчастіше. Їжа виходить дуже апетитною та смачною. Швидко готується. Але, при цьому, вона виходить дуже шкідливою, передають Патріоти України.

Про те, який метод приготування їжі найшкідливіший, розповіла консультантка зі здорового харчування Олена Біслімакі (olena.bislimaki) на своїй сторінці в Instagram. Наслідки вживання, оброблених таким чином продуктів, вражають. Експертка зауважує, що найшкідливішим є саме смаження.

Жирність

Всі звикли смажити їжу традиційно на рослинній олії або тваринному жирі. Процес смаження змінює якість їжі та в рази збільшує її калорійність, з’являється надлишок жиру.

Обвуглювання

Чим більше просмажена їжа й товстіша скоринка – тим менше білка засвоїть ваш організм з такої їжі.

Канцерогени

Канцерогенні речовини, які можуть утворюватися із жиру при смаженні, справді дуже отруйні. Чим темніший колір скоринки вашої їжі, тим більше шкідливих речовин (канцерогенів) у ній міститься. Смажена їжа – прямий шлях до онкологічних захворювань.

Свічка чи два обличчя? Цей психологічний тест розкриває вашу приховану рису

четвер, 18 грудень 2025, 10:07

Психологічні тести зорового сприйняття давно стали популярним способом зазирнути у власну підсвідомість. Вони прості, швидкі та ґрунтуються на першій реакції, яка часто говорить про нас більше, ніж довгі роздуми. Цей тест - саме з таких, передають Патр...

Лікарі назвали найбезпечніший алкоголь на Новий рік - і це не шампанське

четвер, 18 грудень 2025, 9:59

Медики розповіли, які алкогольні напої вважаються менш шкідливими під час новорічних свят. За словами фахівців, текіла, джин і горілка належать до відносно найбезпечніших варіантів серед міцного алкоголю, передають Патріоти України. Причина — у їхньому...