Названо п'ять головних помилок водіїв на автомийці, котрі вбивають автівку

Купуючи автомобіль, багато водіїв перш за все думають про сигналізацію, щоб крадії не вкрали машину або не пошкодили її.

Але автовласники самі можуть завдати шкоди авто, якщо не будуть дотримуватись певних правил на автомийці.

Фахівці виділили п’ять типових помилок, які допускають автомобілісти під час миття транспортного засобу.

По-перше, автомобільні експерти радять їздити на автомийку хоча б раз на тиждень. Чим більше бруду на автомобілі — тим складніше його усунути без наслідків для лакофарбового покриття. А контакт зі щітками, особливо для сильно забрудненої машини, може бути згубним.

По-друге, перепад температур дуже шкодить машині. Саме через різкий перепад температур у лакофарбовому покритті виникають непомітні мікротріщини. Згодом вони пропускатимуть вологу, що спровокує корозію. Щоб уникнути подібної ситуації варто перед літнім сезоном провести додаткове полірування.

Якщо не повністю висушити численні елементи кузова, замків, це загрожує тим, що взимку можна не потрапити в машину. Тому варто простежити, щоб на автомийці також насухо протерли ущільнювачі дверей та кришку паливного бака.

Експерти не радять мити підкапотний простір під надто високим тиском. Сучасні автомобілі рясніють різними датчиками та іншою електронікою. Крім того, вода під високим тиском легко проникає в отвори блоків керування. Пошкоджена проводка, пошкоджені радіатори або навіть збита фарба — це те, що чекає після такої мийки.

Також не треба підносити «сопло» «керхера» надто близько до кузова. Хоч так ефективніше збивається бруд, особливо у районі арок, але тиск потоку води може становити 140 бар, а це серйозне випробування для лакофарбового покриття. Поверхневий захисний шар вібрує, і фарба може покритися мікротріщинами.

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...